Print

Tyggegummi opskrift

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen bedømmelse

Vægt

Ingredienser

Ingredienser:

*En passende aromamængde for frugtaromaer såsom Kirsebær er normalt 3-4 ml, æteriske olier såsom Spearmint er normalt 2 ml til denne grundmasse.

Redskaber:

**Har du ikke en mikrobølgeovn, kan du alternativt varme gummibasen op i en almindelig ovn ved 50°C eller i et vandbad – pas dog på der ikke kommer vand eller damp op i gummibasen.

Lav din egen tyggegummi derhjemme – præcis som du kan lide den!

Med denne opskrift kan du nemt fremstille tyggegummi med din yndlingssmag og farve, så den passer perfekt til både børn og voksne. Du bestemmer selv, om stykkerne skal være små og fine eller lidt større og mere fyldige.

 

Opskriften giver ca. 30–50 stykker tyggegummi, afhængigt af hvor store du former dem. Perfekt som et sjovt DIY-projekt, til fødselsdage, temafester eller bare hyggelig kreativ tid i køkkenet.

  • Opskriften giver: Ca 50 stk tyggegummi 1x

Fremgangsmåde

  • Start med at placere gummibasen, citronsyre og glukose i midten af en af blandebakkerne.
  • Varm bakken med indhold ca. 30 sekunder i mikrobølgeovn.
  • Varmen blødgører gummibasen og glukosen, og ingredienserne burde nu kunne røres sammen med en rørepind. Det er meget klistret så pas på ikke få det andre steder hen end i blandebakken. Hvis du har problemer med at få alle gummibasekuglerne udrørt, kan du give det hele 10 sekunder mere i mikrobølgeovnen
  • Herefter tilsættes glycerin, farve og cirka halvdelen af flormelissen.
  • Det hele blandes nu grundigt, først med rørepinden og herefter med fingrene.
  • Bland så meget som muligt med pinden, da det ellers vil klistre for meget på fingrene. Hvis du har problemer med få samlet massen, kan du give det hele 10 sekunder mere i mikrobølgeovnen. Det blødgører massen.
  • Når det hele er en ensartet masse, tilsættes resten af flormelissen samt aromaen.
  • Ælt nu igen til det bliver en ensartet masse.
  • Hvis du har problemer med få samlet massen, kan du give det hele 10 sekunder mere i mikrobølgeovnen.
  • Til slut i ælteprocessen er det lettest at tage tyggegummimassen op i hænderne, og trække-folde det hele indtil der ikke er mere flormelis synligt.
  • På et skærebræt, let pudret med flormelis, formes tyggegummimassen nu til en firkant og i den tykkelse som du ønsker dit færdige tyggegummi skal have.
  • Lad nu dit kæmpe tyggegummi stå og falde i temperatur.
  • Når klumpen er nede på rumtemperatur, kan den skære eller alternativt klippes ud i de ønskede stykker.
  • Slut af med at pakke tyggegummiet i karamelpapir.
  • Alternativt kan du pudre dem med talkum eller dragere dem.

Se også vores tyggegummi startpakke HER

Noter

ADVARSEL: tyggegummimassen er meget klistrende – brug derfor kun de redskaber som er leveret med sættet. Skulle du være uheldig at få massen andre steder hen, skal det fjernes som almindeligt tyggegummi, fx med lidt rensebenzin.

  • Forfatter: lonej