
Ismandens Vaniljeflødeis
Den lækre velkendte og cremede flødeis. De vigtige elementer er her omrøring under indfrysning, samt Cremodan.
Ingredienser
Vægt
- 600 ml sødmælk
- 50 g skummetmælkspulver
- 30 g druesukker
- 100 g sukker
- 7 g Cremodan
- 4 vaniljestænger eller 2 spsk. Vanilje Aroma
- 200 ml piskefløde
- Evt. Frugtsirup efter eget valg
Fremgangsmåde
- Mælken varmes op i en gryde til 30°C.
- Druesukker, skummetmælks- pulver, korn fra vaniljestængerne og de hele stænger tilsættes.
- Massen varmes op til 50°C, hvorefter sukker og Cremodan røres i.
- Endeligt opvarmes massen til 75°C.
- Tag gryden af pladen og tilsæt fløde.
- Massen afkøles i køleskab til den er 5°C.
- Nu kan massen køres på en ismaskine, eller fryses ned mens der røres kraftigt hver halve time, til massen er frossen.
- Frugtsirup skal tilsættes efter ca. 30-40 minutter i en ismaskine, eller inden isen stilles i fryseren første gang.