Sprøde flutes bages bedst på bagestål – og med vores opskrift får du et lige så luftige flutes som hos bageren.
Til 2 flutes:
Ingredienser:
- 450g Frumenta Manitoba
- 300g vand (ca. 20°C)
- 20g Hvedesur
- 8g salt
- 4g Tørgær
- Durummel til bordet og drys
Fremgangsmåde:
- Bland alle ingredienserne i en røremaskine
- Ælt dejen i 8 minutter ved lav omdrejning og efterfølgende i 7 minutter ved højere hastighed
- Stram dejkuglen op, og læg den i en tildækket skål hvor der er plads til at den kan hæve til dobbelt størrelse. Lad dejen hæve i 60 minutter
- Fugt fingrene og tag dejkuglen op, vend den på hovedet og læg den tilbage for at hæve yderligere 60 minuttter
- Nu tændes ovnen på 250°C varmluft, og med fugtede fingre vender du nu dejen igen og lader den hæve en 3 omgang i 30 minutter mens ovnen varmer op
- Når den sidste hævetid er overstået, drysses der durummel på bordet, og dejen vendes forsigtigt ud på melet og strækkes en smule aflangt
- Med en dejhakker deles dejen i 2 på den lange led
- Flyt forsigtigt dine flutes over på det brandvarme bagestål – der er plads til begge flutes på én gang.
- Bag dine flutes til de er flot gyldne – det tager normalt 10-15 minutter afhængig af din ovn