Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bryggerbrød – Brødmix

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen bedømmelse

Grundopskrift til 2 brød eller 12 stykker ved brug af vores populære brødmix.

Ingredienser

Vægt

Fremgangsmåde

Brød: 

  1. Vand, Hvedemel, Brødmix og Tørgær hældes i en røreskål.
  2. Dejen æltes i 8-10 min – ønsket dejtemperatur er 27°C.
  3. Dejen kommes op i en Condi bøtte (3 liter) sprayet med sprayfedt. Låget sættes på.
  4. Dejen sættes til hævning i 30 min.
  5. Dejen deles i 2 stykker og der formes 2 kugler.
  6. Dejkuglerne hviler 10 min. (tildækket) inden de formes til brød og sættes på en bageplade med bagepapir.
  7. Brødene sættes til efterhævning et lunt sted ca. 30 – 45min. – tildækket eller gerne i hæveskab.
  8. Tænd ovnen på 240°C – bages der på bagestål, tændes ovnen 40 min før afbagning.
  9. Rids brødene med en skarp kniv og pensel dem med vand.
  10. Drysses evt. med durum, diverse frø eller kerner.
  11. Sæt brødene nederst i den varme ovn og skru ovnen ned på 200°C, bages ca. 20 – 25 min.
  12. Brødet er færdigbagt, når kernetemperaturen er 98°C.

Stykker: 

  1. Samme fremgangsmåde som ved brød til og med punkt 4.
  2. Condi bøtten vendes på hovedet. HUSK: Mel på bordet samt ovenpå dejen. Kan evt. blandes med frø eller kerner.
  3. Dejen strækkes ud til en ”firkant”.
  4. Dejen deles i 12 stykker med en metaldejskraber.
  5. Stykkerne sættes til efterhævning et lunt sted ca. 30 – 45 min. – tildækket eller gerne i hæveskab.
  6. Tænd ovnen på 240°C – bages der på bagestål, tændes ovnen 40 min før afbagning.
  7. Sæt stykkerne nederst i ovnen og skru ovnen ned på 200°C, bages ca. 15 – 18 min.

Koldhævet stykker:

  1. Dejen laves med brød opskriften til og med punkt 4 og sættes derefter på køl i Condi bøtten. (HUSK låget)
  2. Næste dag tages Condi bøtten ud af køleskabet.
  3. Ovnen tændes på 240°C – bages der på bagestål, tændes ovnen 40 min før afbagning.
  4. Dejen vendes ud på et melet bord, toppen af dejen drysses også gerne med mel. Kan evt. blandes med frø og kerner.
  5. Dejen deles i 12 stykker med en metaldejskraber.
  6. Stykkerne sættes på en bageplade med bagepapir eller bages direkte på et bagestål.
  7. Uden yderligere hævetid sættes stykkerne ind nederst i ovnen, der skrues ned på 200°C, bages ca. 15 – 18 min.

Noter

TIP: Dejen kan tilsættes 10 % frø/kerner, gulerødder, nødder, forårsløg eller lignende, hvis man har lyst til at skabe sine egne opskrifter.

Trick til luftigt bagværk: Placér en bradepande i bunden af ovnen, når den tændes. Når dejen sættes ind hældes der 250 ml vand i bradepanden.