Overnight Oats med sagogryn, chiafrø og honninglag
En indbydende og nærende morgenmad, der kombinerer tekstur, smag og æstetik. Det klare lag honning i bunden giver både sødme og et visuelt præg.
- Opskriften giver: 2 portioner 1x
Ingredienser
Overnight Oats:
Topping:
- Friske bær (f.eks. blåbær eller hindbær)
- 1 banan i skiver
- Hakkede nødder (valnødder eller mandler)
- 1–2 spsk. honning til pynt
2 stk. Oat Cups til at lave blandingen i – perfekt som to-go glas
Fremgangsmåde
- Brug flydende honning eller opvarm honningen let, så den bliver flydende. Hæld 1-2 spsk. i bunden af hvert glas.
- Kog sagogryn i vand i ca. 10 minutter, indtil de er gennemsigtige. Dræn overskydende vand og lad dem køle af.
- Rør mælk, chiafrø, kogte sagogryn og græsk yoghurt sammen i en skål. Tilsæt 1-2 spsk. honning, hvis du ønsker ekstra sødme.
- Hæld forsigtigt blandingen over honningen i glassene, så lagene forbliver tydelige. Brug den ske til at fordele blandingen langsomt for at undgå, at honningen blander sig opad.
- Dæk glassene til (eller sæt låget på) og lad dem hvile i køleskabet i mindst 8 timer, så chiafrøene suger væsken og blandingen bliver cremet.
- Pynt med friske bær, bananskiver og hakkede nødder. Tilføj evt. en ekstra dråbe flydende honning på toppen.