Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Overnight Oats med sagogryn, chiafrø og honninglag

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen bedømmelse

En indbydende og nærende morgenmad, der kombinerer tekstur, smag og æstetik. Det klare lag honning i bunden giver både sødme og et visuelt præg.

  • Opskriften giver: 2 portioner 1x

Ingredienser

Vægt

Overnight Oats:

Topping:

  • Friske bær (f.eks. blåbær eller hindbær)
  • 1 banan i skiver
  • Hakkede nødder (valnødder eller mandler)
  • 12 spsk. honning til pynt

2 stk. Oat Cups til at lave blandingen i – perfekt som to-go glas

Fremgangsmåde

  1. Brug flydende honning eller opvarm honningen let, så den bliver flydende. Hæld 1-2 spsk. i bunden af hvert glas.
  2. Kog sagogryn i vand i ca. 10 minutter, indtil de er gennemsigtige. Dræn overskydende vand og lad dem køle af.
  3. Rør mælk, chiafrø, kogte sagogryn og græsk yoghurt sammen i en skål. Tilsæt 1-2 spsk. honning, hvis du ønsker ekstra sødme.
  4. Hæld forsigtigt blandingen over honningen i glassene, så lagene forbliver tydelige. Brug den ske til at fordele blandingen langsomt for at undgå, at honningen blander sig opad.
  5. Dæk glassene til (eller sæt låget på) og lad dem hvile i køleskabet i mindst 8 timer, så chiafrøene suger væsken og blandingen bliver cremet.
  6. Pynt med friske bær, bananskiver og hakkede nødder. Tilføj evt. en ekstra dråbe flydende honning på toppen.