Jordbær Sorbet

Ingredienser
- 500 ml vand
- 125 g sukker
- 100 g druesukker
- 10 g cremodan
- 300 g jordbær
- Saft af 2 citroner
- Termometer (0-100°C)
- Ismaskine*
*eller store overarme – det er vigtigt at der røres kraftigt hver halve time – ellers krystalliserer isen og bliver hård og grynet.
Her får du en lækker opskrift på en frisk jordbær sorbet – for andre smagsvarianter kan du skifte jordbær ud med mine yndlingsbær.
Fremgangsmåde
- Vand og sukker varmes op til 50°C, druesukker.
- Cremodan tilsættes og massen varmes til 75°C.
- Afkøles til 35-45°C og den blendede frugt tilsættes under omrøring.
- Køles af til 5°C i køleskab.
- Nu kan massen køres på en ismaskine, eller fryses ned mens der røres kraftigt hver halve time, til massen er frossen.






Kan man bruge frysetørrede jordbær eller jordbærpulver til at lave sorbet, i stedet for “rigtige” jordbær?
Og i så fald, hvordan?