Doughnuts eller Donut som det staves i folkemunde, er en gudespise, men er normalt friturestegt. Vi har nu fornøjelsen af at præsentere en velsmagende og fedtfattig udgave, som bages i en speciel donut bageplade.

 

Du skal bruge følgende råvarer:

5 dl hvedemel,

1½ dl sukker

2 tsk bagepulver

1/4 tsk stødt muskatnød

1 tsk salt

1½ dl kærnemælk

2 æg, let pisket

2 spiseskefulde smør, smeltet

 

Derudover skal du bruge en doughnutbageplade og fedtspray.

 

– Forvarm ovnen til 220°C. Spray doughnut pladen  med fedtspray.

 

– I en stor skål, røres mel, sukker, bagepulver, muskatnød og salt sammen. Tilføj kærnemælk, æg og smør. Pisk indtil det har en ensartet konsistens. Fyld hvert hulrum i bagepladen ca. 2/3 fuld.

 

– Bages 7-9 minutter eller indtil toppen af doughnuten retter sig ud igen ved berøring. Lad afkøle i bagepladen i 4-5 minutter, før du fjerner dem. Pynt dine donuts med chokolade eller vanille glasur, eller prøv at fylde dem med en lækker creme fyld. Spises altid bedst friske.

Velbekomme!