Opskriften giver 9 gammeldags fastelavnsboller
 
Du har brug for:
 
Dejen: 
25 g gær
1 dl mælk
50 g margarine (eller flydende becel)
2 spsk creme fraiche
1/4 tsk salt
1 spsk sukker
½ tsk vanillesukker
Mel
 
Remoncen:
80 g marcipan 
40 g flormelis
40 g smør
 
 
Fremgangsmåde:
 
Varm mælk og margarine op samme indtil det er lunt. Tilføj gæren og sørg for at det er helt opløst. 
Tilføj sukker, salt og vanillesukker og bland godt sammen. 
Tilføj creme fraiche og bland godt sammen endnu engang. 
Tilslut tilføjes mel i passende mængder. Dejen skal ende med at være blød og en smule fugtig/klistret. Endelig ikke for tør!
Lad dejen hæve i 30 minutter under et fugtigt viskestykke. 
 
 
Bland marcipan, flormelis og smør – det er nemmest at ælte det sammen – imens dejen hæver. 
 
Når dejen er færdig med at hæve skal den rulles ud til en stor firkant.
Dernæst skæres den store firkant ud til 9 små firkanter, hvor remoncen så deles ud på hver af de 9 stykker.
Luk nu bollerne ved at folde alle enderne af firkanten sammen over remoncen. Vær sikker på at de er lukket GODT sammen -ellers flyder remoncen ud når de bages.
Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. Sørg for at lukningen vender ned mod papiret.
Lad fastelavnsbollerne hæve i endnu 15 minutter og pensl dem så med mælk -eller æg, hvis du foretrækker det. 
Bag bollerne i 10-12 minutter på 225 grader. 
Når fastelavnsbollerne er kølet af kommes der glasur og eventuel krymmel på.