Opskriften passer til 12-15 donuts
Du har brug for:
50 g smør
2 dl mælk
25 g gær
2 æg
75 g sukker
1 tsk salt
500 g mel
Olie til friture
Fremgangsmåde:
Smelt smørret, tilføj mælken og tag det væk fra varmen. Blandingen skal være lillefingervarm.
Smuldr gæren i og tilsæt så æg, sukker og salt.
Pisk det lidt og tilføj dernæst mel, lidt efter lidt.
Ælt det godt og lad så dejen hæve tildækket i 1-2 timer indtil dejen er dobbelt så stor.
Slå dejen ned og rul den derefter ud så den er et par cm tyk.
Brug
et udstikkersæt og stik cirkler ud af dejen i størrelsen 6 cm. Disse cirkler bruges til fyldte donuts.
Vil du have en donut uden fyld stikkes et mindre hul på 2 cm midt i din cirkel på 6 cm.
Læg nu dine donuts på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 20-30 minutter.
Varm fritureolien op i en gryde. Olien skal være 180-190 grader – brug
et digitalt termometer – når dine donuts skal frituresteges.
Steg dem indtil de er gyldne på begge sider og læg dem så på en bradepande med køkkenrulle på.
Hvis du har lavet fyldte donuts kan de nu fyldes med marmelade, chokolade eller lignende. Fyld dine donuts ved hjælp af
en fyldetyl.
Dernæst kan du dyppe dine donuts i glasur. Her kan du lave alverdens smagsvarianter.
Lav en almindelig glasur bestående af flormelis og vand og tilsæt så smag i form af
aromaer – BageBixen.dk har ca. 80 forskellige smagsaromer.
Pynt eventuelt også dine donuts med farverigt
krymmel. Kun fantasien sætter grænser.
God bagelyst : )