Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bærtærte med Hyldeblomstskum

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen bedømmelse

Her følger en let opskrift på en lækker bærtærte med hyldeblomstskum – perfekt som en frisk sommerdessert.

Ingredienser

Vægt

Tærte:

  • 2 æg
  • 160g sukker
  • 100g mel
  • 200250g bær efter eget valg

Hyldeblomstflødeskum:

  • 3/4 dl hyldeblomtsaft
  • 1/4 l fløde
  • 1 tsk citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200°C alm ovn.
  2. Pisk æggene sammen med sukkeret, indtil det bliver en luftig masse.
  3. Tilføj dernæst melet, og pisk igen.
  4. Smør tærteformen med smør, og hæld dejen i – læg bærrene ovenpå dejen.
  5. Put tærten i ovnen i cirka 35 minuter, og lad den herefter køle af. 
  6. Bland hyldeblomstsaft og fløde, og pisk det indtil det bliver en let skum.
  7. Tilsæt citronsaften og smag til.
  8. Server hyldeblomstflødeskummen med den lækre bærtærte.