Prøv ugens opskrift som er lækre Marieboller. Marieboller består af vandbakkelsesdej, linsedej og et lækkert cremet fyld.

Opskriften giver ca. 12-14 Marieboller.

 

Linsedej

2 dl hvedemel

5 spsk sukker

1 tsk vaniljesukker

80 g. smør

  • Alle ingredienser blandes sammen på én gang og dejen æltes godt sammen.
  • Lad dejen hvile ca. ½ time i køleskabet. 
  • Dejen rulles nu ud i en passende tykkelse (ca. 3 mm). Dette kan let gøres vha. en ruller med afstandsstykker.  
  • Med en rund udstikker (Ø 6) udstikkes dejen. 
  • De udstukne bunde gemmes nu til vandbakkelsen er lavet.

 

Vandbakkelse

2 dl vand

80 g. smør

100 g. hvedemel

2 æg

  • Vand og smør bringes i kog i en gryde. 
  • Når det koger tilsættes melet, og der røres godt i massen. 
  • Tag nu dejen af blusset og lad den køle lidt.
  • 2 æg tilsættes dejen, mens der røres godt rundt i massen. 
  • Lav en bageplade klar med bagepapir og kom dejen i en sprøjtepose.
  • Sprøjt nu dejen ud på bagepapiret i runde toppe. 
  • Put 1 udstukken linsedejsbund ovenpå hver vandbakkelsestop.
  • Bag kagerne ved 200° C i ca. 20-22 min. Det er vigtigt, at der ikke åbnes for ovnen under bagningen, da kagerne så vil falde sammen. 

 

Vaniljecreme

2 ½ dl fløde

2 æggeblommer

2 spsk sukker

1 spsk maizena

1 tsk vaniljesukker

1 blad husblas

 

2 dl piskefløde til flødeskum

 

  • Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min. 
  • Fløde og vaniljesukker blandes i en gryde og bringes i kog.
  • Æggeblommer, sukker og maizena piskes sammen og kommes i den kogende fløde.
  • Rør nu godt rundt i cremen indtil den tykner. 
  • Tag cremen af varmen og tilsæt den udblødte husblas. 
  • Hæl cremen over i en skål og lad den køle ned i køleskabet. 
  • Når cremen er helt kold piskes 2 dl fløde til flødeskum. Skummet blandes med cremen.
  • Lav nu et lille hul i bunden af mariebollen og fyld bollen med flødecreme vha. en sprøjtepose.
  • Pynt Mariebollen med frugt og evt. en lille fløde-roset.

 

God bagelyst : )