Vingummi Opskrift
Vælg din smag og farve, og følg herefter nedenstående fremgangsmåde. Du kan finde hundredvis af smagsvarianter og slikfarver i webshoppen.
Bemærk at nedenstående portion giver vingummimasse nok til at fylde 8-10 vingummibamseforme.
Skaler den eventuelt ned, hvis du ikke har forme nok.
- Opskriften giver: 8–10 forme 1x
Fremgangsmåde
Find den lille gelatinepose nede i den store pose med vingummi mix.
I en lille skål vejer du 180g koldt vand af.
Drys hele posen med gelatine i vandet og bland det forsigtigt med en gaffel indtil gelatinepulveret er mættet med vand.
Sæt til side i mindst 5 minutter.
I en medium kasserolle tilsætter du 60g varmt vand.
Tilsæt indholdet i din vingummi mix og lad simre ved medium-lav eller lav varme – rør ofte, indtil du har en jævn masse uden klumper.
Mens det simrer børster du siderne af kasserollen med en våd bagepensel for at opløse resterende sukkerkrystaller.
Tag kasserollen af varmen. Når det ikke længere koger, tilsætter du din gelatine og rører, indtil det er helt opløst.
Lad mixen hvile i 5 minutter, hvorefter du med en grydeske fjerner skummet.
Rør aroma og flydende farve i*.
Med en gum dropper (stor pipette) fylder du nu alle hullerne i din vingummiform. Lad vingummierne sætte sig ved stuetemperatur i ca. 1 time eller til de er faste.
Fjern vingummierne fra formen, og lad dem lufttørre ved stuetemperatur (dæk dem ikke til) i mindst 6 timer. Opbevar de tørre vingummier i en lufttæt slikbøtte.
Se også vores vingummi startpakke HER
*Vi anbefaler 1 lille aroma (3,7ml) til 250g mix (halv portion) samt et par dråber farve ad gangen, indtil du opnår den ønskede farve.
TIP: Vi anbefaler afmålinger ved brug af en præcisionsvægt.





