Beskrivelse
Skønt brød eller surdejsboller er nu hurtigt og nemt at bage med med Dr. Oetkers tørret surdej. Man kan sige, at Dr. Oetker har startet surdejen op for dig!
Det du skal gøre er blot at tilsætte surdejen i melet, og så gøre som du ellers plejer, når du bager brød – dog undlad gæren, da den er tilsat i posen med tørret surdej.
Dr. Oetker surdej har en mindre syregrad end fx hvedesur eller rugbrødssur, og dermed ikke den syrlige smag – men den har surdejens andre skønne egenskaber. Da Dr. Oetker Surdej får ikke brødet til at smage så surt, er det også perfekt at bruge, i det mere søde køkken.
Hævetiden er 2 timer og 1 pose surdej rækker til 1/2 kg mel (enten 12 boller, 2 baguettes eller 1 brød).
Det skal du bruge:
1 ps. Dr. Oetker Surdej
500 g hvedemel
4 dl lunkent vand
10 g salt
2 spsk. olie
Sådan gør du:
Bland posens indhold med mel og vand. Ælt dejen med en håndmixer påsat dejkroge i 5 minutter.
Tilsæt salt og ælt endnu 5 minutter til dejen samler sig.
Smør en skål med olie, læg dejen i, dæk den med plastfilm og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 2 timer.
Sæt en bageplade i midten af ovnen og en bradepande i bunden.
Tænd ovnen på 250 gr varmluft.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Spænd dejen op ved at folde siderne ind over dejen. Skær dejen ud og læg den på bagepapir.
Træk bagepapiret over på den varme bageplade og hæld kogende vand i bradepanden i bunden af ovnen. Skru ned på 220 gr.
Bag i 8 minutter. Tag bradepanden med vand ud, og bag videre i 7-8 minutter til de er gennembagte.
TIP:
Vil du lave lager til fryseren, så undlad at bage dem længere end de første 8 minutter. Lad dem køle af, frys dem, og bag dem direkte fra fryseren i ovnen på 200 gr. i 10 minutter.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.