Beskrivelse
Rød melatin er et vegetabilsk fortykningsmiddel, der jævner uanset sukkermængden.
Det er et geleringsmiddel med konservering til syltetøj og marmelade
SYLTETØJ: tynd syltetøj. 1 kg frugt eller bær (inkl. vand), ½-1 tsk. Rød Melatin, ca 500 g sukker.
MARMELADE: stiv marmelade. 1 kg. frugt eller bær (inkl. vand), 1-2 tsk. Rød Melatin, ca. 500 g sukker.
TILBEREDNING: 1kg bær og/eller frugt renses og skæres i evt. mindre stykker og koges mørt i ca. 5 min. Sukker tilsættes under omrøring og koges med i 2 min. Melatin (se mængde ovenfor) blandes med 2 spsk. ekstra sukker og tilsættes under omrøring i yderligere 2 min. Skum syltetøjet/marmeladen og hæld på atamon-skyllede eller skoldede glas, der omgående lukkes.
Indhold: 25g – rækker til 4-6 kg frugt/bær.
1 tsk. Rød Melatin vejer ca. 4g.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.