Beskrivelse
Sæt til fremstilling af hjemmelavet frisk ost.
Sættet indeholder en bakke, en beholder, en si/slynge, 5 genanvendelige klæder og en presse.
Sådan gør du:
Du skal bruge 2 liter mælk (min 3% fedt), 80 ml friskpresset citronsaft.
Varm mælken i en gryde til 92° C og sluk for komfuret. Tilføj citronsaften, rør forsigtigt rundt i blandingen. Lad nu blandingen stå i 30 minutter.
Nu skal osteblandingen sigtes gennem en fin si. Lad osteblandingen dræne i sien og kryddér osten med en skefuld salt og eventuelt hakkede krydderurter, krydderier, nødder eller lign. Den overskydende valle sættes til side – vallen kan foreksempel bruges som en ingrediens i brødbagning.
Kom et klæde i sien/slyngen og kom slyngen ned i beholderen. Kom nu ostemassen op i klædet og luk beholderen ved hjælp af den medfølgende presse. Osten skal nu være i presset i ca. 1 time ved stuetemperatur.
Efterfølgende skal osten i en lukket beholder og på køl i minimum 2 timer inden servering. Den bedste smag og konsistens opnås dog, hvis osten får lov at blive på køl i 24 timer.
På denne måde opnår du ca. 300 g. frisk ost. Osten skal opbevares på køl og spises indenfor 48 timer.
Den færdige ost kan opbevares på den medfølgende bakke og beholderen som blev brugt til fremstilling af osten kan nu fungere som osteklokke.
peh1912 (verificeret ejer) –
Den virker rigtig godt, jeg har lavet “Paneer ost”, = “Grillost”, det er faktisk den som i giver opskriften på. kan grilles eller i sammenkogte retter. Derudover har jeg lavet “Feta” som her i landet hedder salatost. Jeg har i forvejen syrevækker, osteløbe og lammelipase. Den virker rigtig fint