Beskrivelse
Denne specielle type majs er særligt udvalgt og dyrket med henblik på at producere popcorn, der efter popning får en karakteristisk rund og kompakt form, som minder om en champignon – deraf betegnelsen “mushroom popcorn”. I modsætning til de klassiske, mere uregelmæssigt formede popcorn, som kaldes “butterfly popcorn”, har mushroom-popcorn en hårdere og mere robust struktur.
Netop denne runde og faste form gør mushroom-popcorn særligt velegnede til produktion af søde og smagsrige popcornvarianter. Den tætte overflade gør det nemlig muligt for popcornene at blive jævnt dækket af forskellige typer overtræk uden at gå i stykker. Derfor bruges mushroom-popcorn ofte i opskrifter, hvor popcornene bliver overtrukket med for eksempel karamel, chokolade eller candyfloss sukker – fx i en dragée maskine.
Til tilberedning i en popcorn maskine eller i en gryde med låg.
Opbevares tørt, mørkt og helst under + 20°C.
Fremgangsmåde ved tilberedning i gryde:
Du skal bruge:
- 100 g popcornkerner
- 2-3 spsk olie med høj røgpunkt (fx solsikke-, raps- eller kokosolie)
- Salt (se vores popcorn-salt lige HER)
Fremgangsmåde:
- Varm en stor gryde op ved middelhøj varme, og tilsæt olie.
- Kom 2-3 popcorn i gryden og læg låg på.
- Når de første popcorn popper, tilsæt resten af kernerne og læg straks låget på igen.
- Ryst gryden let undervejs, så kernerne ikke brænder på.
- Når poppelydene aftager markant (2-3 sek mellem pop), tag gryden af varmen.
- Hæld popcornene i en skål og tilsæt evt. salt, smør eller krydderier – se alle vores popcorn krydderier lige HER






Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.