Beskrivelse
Bag lækre aromatiske Kartoffel brød eller stykker. Posens indhold er nok til 2 brød eller 12 stykker.
Med kartoffelflager, majsmel og pomeranian citrusfrugt.
Blandingen er et brødmix koncentrat af udvalgte specialråvarer, som er nøje sammensat til at give både smag og aroma – men også sprød skorpe, længere holdbarhed og en lækker krumme.
Koncentratet skal blot blandes med hvedemel, vand og gær (medfølger ikke).
Tip: Dejen kan tilsættes 10 % frø/kerner, gulerødder, nødder, forårsløg eller lignende, hvis man har lyst til at skabe sine egne opskrifter.
Med nedenstående grundopskrift kan du både lave brød og stykker – eller endda koldhævede stykker.
Grundopskrift: 2 brød eller 12 stykker
550 g Hvedemel
250 g Brødmix
12 g Tørgær
550 g Vand
Fremgangsmåde: Brød
1. Vand, Hvedemel, Brødmix og Tørgær hældes i en røreskål.
2. Dejen æltes i 8-10 min – ønsket dejtemperatur er 27°C.
3. Dejen kommes op i en Condi bøtte (3 liter) sprayet med
sprayfedt. Låget sættes på.
4. Dejen sættes til hævning i 30 min.
5. Dejen deles i 2 stykker og der formes 2 kugler.
6. Dejkuglerne hviler 10 min. (tildækket) inden de formes
til brød og sættes på en bageplade med bagepapir.
7. Brødene sættes til efterhævning et lunt sted ca. 30 – 45
min. – tildækket eller gerne i hæveskab.
8. Tænd ovnen på 240°C – bages der på bagestål, tændes
ovnen 40 min før afbagning.
9. Rids brødene med en skarp kniv og pensel dem med
vand.
10. Drysses evt. med durum, diverse frø eller kerner.
11. Sæt brødene nederst i den varme ovn og skru ovnen
ned på 200°C, bages ca. 20 – 25 min.
12. Brødet er færdigbagt når kernetemperaturen er 98°C.
Fremgangsmåde: Stykker
1. Samme fremgangsmåde som ved brød til og med punkt 4.
2. Condi bøtten vendes på hovedet. HUSK: Mel på bordet samt ovenpå dejen. Kan evt. blandes med frø eller kerner.
3. Dejen strækkes ud til en ”firkant”.
4. Dejen deles i 12 stykker med en metal dejskraber.
5. Stykkerne sættes til efterhævning et lunt sted ca. 30 – 45
min. – tildækket eller gerne i hæveskab.
6. Tænd ovnen på 240°C – bages der på bagestål, tændes ov- nen 40 min før afbagning.
7. Sæt stykkerne nederst i ovnen og skru ovnen ned på 200°C,
bages ca. 15 – 18 min.
Koldhævet stykker:
1. Dejen laves med brød opskriften til og med punkt 4 og sæt- tes derefter på køl i Condi bøtten. (HUSK låget)
2. Næste dag tages Condi bøtten ud af køleskabet.
3. Ovnen tændes på 240°C – bages der på bagestål,
tændes ovnen 40 min før afbagning.
4. Dejen vendes ud på et melet bord, toppen af dejen drysses også gerne med mel. Kan evt. blandes med frø og kerner.
5. Dejen deles i 12 stykker med en metal dejskraber.
6. Stykkerne sættes på en bageplade med bagepapir eller ba-
ges direkte på et bagestål.
7. Uden yderligere hævetid sættes stykkerne ind nederst i
ovnen, der skrues ned på 200°C, bages ca. 15 – 18 min.
peh1912 (verificeret ejer) –
Den er bare supergod. Jeg har delt portionen i 4 dele, så passer den den til jeres PME aluform 15x15x7,5, og i min airfryer