Beskrivelse
Invertase, også kendt som Fermvertase, er et naturligt enzym, der bruges til at skifte fondant fra et fast stof til en væske. Det bruges også til kommerciel chokolade og slikfremstilling.
Ved at tilføje invertase til fondant, vil det i løbet af ca. en uge ved stuetemperatur blive flydende. Dette gør at man kan overtrække et stykke fast fondant og efter en uge vil enzymerne have gjort det flydende. Kan også bruges til at gøre en halvfast fondant helt flydende.
Tilføj invertase til fugtet fondantDu skal tilsætte 1-3% invertase til fondanten – som eksempel 1-3 gram invertase per 100g fondant. . Jo mere invertase der bruges, desto hurtigere er reaktionstiden (to gange invertase-niveauet gør det muligt for reaktionen at finde sted i den halve tid).
Alkohol og syrer kan påvirke invertase negativt. Af denne grund er det bedst at inkorporere alle ingredienser i fondantcremer, før du tilsætter invertase. Væskeprocessen tager fra et par dage og op til en uge om at ske.
Opbevar det færdige slik og chokolade ved stuetemperatur – det vil fremskynde processen.
Invertase virker ved at katalyserer spaltningen af sucrose til fruktose og glukose (invertsukker).
For maksimal enzymatisk aktivitet og holdbarhed skal flasken med invertase køligt.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.