Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Svenske Kanelbullar – med Bløddejs Enzymer

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen bedømmelse

I denne opskrift tager vi dig med på en kulinarisk rejse til det smukke og velsmagende land af kanelbullar – de klassiske svenske kanelboller eller kanelsnegle.

At bage kanelbullar er ikke blot en opskrift; det er en ægte svensk tradition. Disse bløde, krydrede bullar er fyldt med kærlighed og smag, og de bringer minder om hygge og samvær med hver bid.

  • Opskriften giver: ca. 20 stk.

Ingredienser

Vægt

Dej:

Fyld:

  • 100 g Blødt smør
  • 100 g Sukker
  • 1 spsk. Kanel

Topping/pensling:

  • 1 Æg
  • 50 g Svensk Perlesukker*

    *Det som er forskellen på “almindelig” perlesukker og svensk perlesukker, er hvordan det opfører sig i ovnen. Det som svensk perlesukker kan, er at det ikke smelter under opvarmning – derfor forbliver det flotte hvide krystaller på toppen af dine kanelbullar.

Fremgangsmåde

Dej:
Smør og mælk varmes op til det er håndvarmt (37°C). Alle ingredienser blandes herefter og æltes i 8-12 minutter – til dejen er blank. Der skal måske tilsættes en smule mere mel, afhængig af din ælteteknik/røremaskine.

Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.

Fyld:
Smør, sukker og kanel blandes til en ensartet masse.

Samling:
Dejen rulles ud til ca. 30×40 cm. Fordel fyldes på hele stykket, og rul sammen på den lange led. Rullen skæres i ca. 2 cm brede skiver – hvilket så giver ca. 20 stykker.

Læg skiverne fladt ned på et stykke bagepapir – eventuelt i forme. Lad dem nu efterhæve i 20 minutter.

Kanelbullar kan med fordel bages i forme, fx DISSE silikoneforme.

Pensling:
Pensles med sammenpisket æg, og drysses med Svensk Perlesukker.

Bages i almindelig ovn ved 230°C i ca. 10 minutter.

Nyd hver en mundfuld, og husk at kanelbullar altid smager bedst, når de deles med gode venner og familie.

  • Forfatter: Jesper Meilandt-Husted