Svenske Kanelbullar – med Bløddejs Enzymer
I denne opskrift tager vi dig med på en kulinarisk rejse til det smukke og velsmagende land af kanelbullar – de klassiske svenske kanelboller eller kanelsnegle.
At bage kanelbullar er ikke blot en opskrift; det er en ægte svensk tradition. Disse bløde, krydrede bullar er fyldt med kærlighed og smag, og de bringer minder om hygge og samvær med hver bid.
- Opskriften giver: ca. 20 stk.
Ingredienser
Dej:
- 10 g Tørgær
- 50 g Smør
- 300 g Sødmælk
- 50 g Sukker
- 10 g Bløddejs Enzymer
- 5 g Salt
- 450 g Hvedemel
Fyld:
- 100 g Blødt smør
- 100 g Sukker
- 1 spsk. Kanel
Topping/pensling:
- 1 Æg
- 50 g Svensk Perlesukker*
*Det som er forskellen på “almindelig” perlesukker og svensk perlesukker, er hvordan det opfører sig i ovnen. Det som svensk perlesukker kan, er at det ikke smelter under opvarmning – derfor forbliver det flotte hvide krystaller på toppen af dine kanelbullar.
Fremgangsmåde
Dej:
Smør og mælk varmes op til det er håndvarmt (37°C). Alle ingredienser blandes herefter og æltes i 8-12 minutter – til dejen er blank. Der skal måske tilsættes en smule mere mel, afhængig af din ælteteknik/røremaskine.
Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
Fyld:
Smør, sukker og kanel blandes til en ensartet masse.
Samling:
Dejen rulles ud til ca. 30×40 cm. Fordel fyldes på hele stykket, og rul sammen på den lange led. Rullen skæres i ca. 2 cm brede skiver – hvilket så giver ca. 20 stykker.
Læg skiverne fladt ned på et stykke bagepapir – eventuelt i forme. Lad dem nu efterhæve i 20 minutter.
Kanelbullar kan med fordel bages i forme, fx DISSE silikoneforme.
Pensling:
Pensles med sammenpisket æg, og drysses med Svensk Perlesukker.
Bages i almindelig ovn ved 230°C i ca. 10 minutter.
Nyd hver en mundfuld, og husk at kanelbullar altid smager bedst, når de deles med gode venner og familie.