Tiramisu med Wilfa

Ingredienser
6 store æggeblommer
200 g sukker
500 g mascarpone
4 dl fløde
30 ladyfingers
2,5 dl stærk kaffe
1 dl kaffelikør
30 g kakao til drys
Tiramisu – en berømt italiensk dessert, som er nem at lave. Tiramisu er utrolig praktisk til fester, da den kan laves dagen før og kun bliver bedre, når den har stået et stykke tid.
- Opskriften giver: 1 kage 1x
Fremgangsmåde
Kom æggeblommer og sukker i en skål, og varm dem forsigtigt op over vandbad, mens du pisker.
Pisk, indtil blandingen er lys og luftig. Det tager ca. 10 minutter, og arbejdet bliver lettere med en elektrisk pisker.
Tag skålen af varmen, og fortsæt med at piske, så cremen køler hurtigere af.
Rør mascarponen i, til cremen er glat.
Pisk fløden til bløde toppe, og vend den forsigtigt i mascarponecremen.
Stil cremen på køl, mens du forbereder kaffen og kiksene.
Bryg stærk kaffe, og bland den med kaffelikør.
Find en stor, lav skål eller en lille dyb form.
Dyp ladyfingers hurtigt i kaffe-likør-blandingen, og læg et lag i bunden af formen.
Fordel et lag mascarponecreme ovenpå, og læg endnu et lag dyppede kiks.
Fortsæt lagvis, indtil alle kiks og creme er brugt. Sørg for, at det øverste lag er creme.
Dæk med plastfolie, og sæt desserten på køl natten over.
Inden servering drysses et lag kakao over. Server med en kop friskbrygget kaffe.





