Print

Æblekage med Wilfa

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen bedømmelse

Vægt

Ingredienser

150 g Smør

150 g Sukker

3 Æg

150 g Hvedemel

1 tsk. Bagepulver

1 tsk. Vaniljesukker (eller vaniljeekstrakt)

3 Store æbler

¼1 tsk Stødt kanel

Hakkede mandler(valgfrit)

Perlesukker til drys(valgfrit)

En klassisk æblekage, der er nem at lave og altid er en publikumsfavorit. Saftige æbler, et strejf af kanel og et knasende drys mandler gør denne kage til en favorit, perfekt med vaniljeis eller flødeskum.

  • Opskriften giver: 1 kage ca. Ø18-20cm 1x

Fremgangsmåde

Pisk smør og sukker indtil hvid og luftig. Pisk et æg i ad gangen. Bland alle de tørre ingredienser sammen, og rør dem i dejen. Smør en springform med en diameter på 18-20 cm. Tilsæt ⅔ af dejen, og fordel den i bunden af formen. Skræl æblerne, og skær dem i både. Fordel æblebådene i kageformen, og drys med kanel. Fordel resten af dejen på æblerne, og drys med hakkede mandler og lidt perlesukker. Dejen smelter sammen under bagningen og dækker æblerne.

Bag ved 175 grader i 45-60 minutter, indtil æblerne er bløde, og kagen er gennembagt. Tjek med en tandstik eller kniv i midten af kagen, og hvis den er ren, er kagen færdig. Afkøl på en rist.

Server med vaniljeis eller en klat fløde.

 

  • Forfatter: Jesper Meilandt-Husted