Beskrivelse
Valsemøllen Koldhævede Morgenstykker er den nemme vej til klassiske, sprøde og luftige rundstykker.
Det er en nem brødblanding, der giver sprøde og luftige rundstykker, som du kender dem. Rør dejen sammen om aftenen, bag dem om morgenen.
Det eneste du skal bruge er Valsemøllen Koldhævede Morgenstykker, tørgær der medfølger på pakken og vand. Så får du 14 lækre og sprøde morgenstykker.
Du skal bruge:
– 1 ps. Valsemøllen Morgenstykker
– 1 brev Valsemøllen tørgær (7 g) svarer til 25 g frisk gær (følger med)
– 5 dl koldt vand (ca. 15°C)
Fremgangsmåde:
Dag 1
– Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand. D
– Ælt dejen i en røremaskine i 5 min. ved lav hastighed. Ælt derefter i ca. 10 min. ved høj hastighed. Hold øje med dejen. Den er færdigæltet, når den er glat, smidig og du kan lave “glutenvindue”.
– Hæld dejen i en oliesmurt skål med lufttæt låg på. Sæt på køl i 12-24 timer.
Dag 2
– Sæt en bradepande i bunden af ovnen, og forvarm ovnen til 250°C varmluft.
– Hæld forsigtigt dejen ud af skålen på et meldrysset bord. Tryk dejen flad (ca. 50x15cm). Drys eventuelt med frø og kerner.
– Skær dejen ud i 14 lige store stykker (2 x 7), og fordel forsigtigt stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
– Sæt stykkerne ind i ovnen med det samme. Hæld derefter 1 dl vand ind i bunden af den opvarmede bradepande. Luk straks ovnen, og sænk temperaturen til 200°C varmluft.
– Bag stykkerne i 19-21 min. til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist.
Et godt tip: Kan også bages som flutes. Følg samme opskrift, og skær i stedet dejen ud i 2 aflange stykker. Følg derefter anvisningen fra punkt 7 og bag i 25-30 min. til de er gyldne.
Pose med 900g
Valsemøllen bruger kun de bedste råvarer – fra de bedste marker. Kornet er dyrket uden brug af stråforkorter og nedvisningsmidler. Derfor kan du altid være sikker på, at du bager med dansk mel af højeste kvalitet – dyrket, høstet og malet i Danmark.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.