Beskrivelse
Rød Caputo er af de fleste anerkendt som værende verdens bedste mel til mellem-langtidshævede deje – herunder pizzaer og foccacia.
Cuoco og Saccorosso er samme mel, men går under to navne hos Caputo.
Højt proteinindhold gør dejen let at arbejde med, og det stærke elastiske gluten giver de bedste betingelser til klassiske napolitanske italienske pizzaer. Melet er formalt som Tipo 00.
Melet er ikke tilsat melbehandlingsmiddel (ascorbinsyre E-300), og dette har en god effekt på hæveevnen. De fleste andre hvedemel har fået tilsat dette.
Caputo har siden 1924 produceret kvalitetsmel i Napoli, Italien.
TIP: Hvis du bruger mel med højt proteinindhold, så er det en god ide at tilsætte en syrekilde til dit bagværk – fx Hvedesur eller frugtsyre/citronsaft.
Farina di Grano tenero Tipo “00” og Cuoco omtales også som Saccorosso.
Teknisk info:
Protein 13,0%
Elasticitet: P/L 0,50 / 0,60
W: 300/320
Allaen Christensen (verificeret ejer) –
Jeg bruger det til pizza, med 65% væskeandel, koldhævet 48 timer samt surdejsbrød med vild gær starterkultur. Virker super.
Bruger ingen anden mel til pizza.