Beskrivelse
Tosca Farina Napolitansk Pizza. En melblanding med tipo 00 hvedemel og hvedesurdej til autentiske pizzaer med hævetid på 1-24 timer.
Tosca Farina Napolitansk Pizza er en melblanding til pizzabunde inspireret af autentiske, italienske pizzaer med den karakteristiske, sprøde skorpe fyldt med flotte lufthuller og lækker surdejssmag. Forkæl familien eller venner med napolitansk pizza på en hverdagsaften eller til hyggelige middage i weekenden.
Afhængig af hvor lang tid du har til din pizzabagning, kan du vælge at lade pizzadejen hæve mellem 1 time til 24 timer. Jo længere hævetid, desto mere smag og sprødhed i de færdige pizzaer. Du skal kun tilsætte gær, salt og vand.
Melblandingen giver 5 pizzaer.
Du skal bruge følgende:
– 1 ps. Valsemøllen Napolitansk Pizza
– 4,75 dl koldt vand (ca. 15°C)
– 19 g salt
– Gær afhængig af hævetid:
a. Hævning 8-12 timer – 2 g gær
b. Hævning 12-24 timer – 8 g gær
– Mel(gerne durum) til bordet
Fremgangsmåde:
– Opløs gæren i vandet.
– Tilsæt mel , og ælt i 3-4 minutter på røremaskine ved langsom hastighed.
– Tilsæt salt, og ælt yderligere 1 minut ved langsom hastighed.
– Ælt videre ved mellemhøj hastighed, til dejen slipper skålens kant, (ca. 5-10 minutter) og lav en glutenprøve. Dvs. om du med våde fingre kan strække et lille stykke dej ud, så det bliver næsten gennemsigtigt, uden at dejen går i stykker.
– Del dejen i 5 klumper(ca. 250 g) og stram dem fint op som kugler.
– Hævning 8-12 timer på køkkenbordet – a:
Placer dejkuglerne i et oliesmurt fad/pizzakasse og læg film/låg over. Lad hæve på køkkenbordet ved rumtemperatur (ca. 20°C) i 8-12 timer.
Koldhævning 12-24 timer – b:
Ved koldhævning læg dejkuglerne over i et oliesmurt fad/pizzakasse og læg film/låg over. Lad hvile på køkkenbordet ved rumtemperatur (ca. 20°C) i 1-3 timer. Sæt herefter på køl og lad hæve i 12-24 timer. Tag gerne pizzakuglerne ud 30-60 minutter, inden de trykkes ud.
– Varm pizzaovnen op til 400-450°C, eller opvarm almindelig ovn med varmluft til maks. varme(ca. 300°C) gerne med bagestål/pizzasten.
– Drys mel ud på bordet, og tryk forsigtigt dejen ud, indtil den er tynd i midten og stadig har fylde i siderne.
– Kom fyld på pizzaerne, og bag i 60-90 sekunder i pizzaovn eller 4-5 minutter øverst i alm. ovn.
Pose med 750g
Valsemøllen bruger kun de bedste råvarer – fra de bedste marker. Kornet er dyrket uden brug af stråforkorter og nedvisningsmidler. Derfor kan du altid være sikker på, at du bager med dansk mel af højeste kvalitet – dyrket, høstet og malet i Danmark.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.