Beskrivelse
Basismix til hvedebrød som fx flutes og rundstykker. Basismixen indeholder bl.a. enzymer og Basismixen er med til at give fremragende stabilitet, smag, sprød skorpe og lang holdbarhed.
Du kan bruge Basis i alle dine almindelige hvedebrødsopskrifter. Der skal bruges 5% Basis til melmængden – fx 25g Basis til 500g mel. Bemærk at Basis indeholder salt og du derfor ikke skal tilsætte ekstra.
Forslag til grunddej:
25g Hvedesur
450g Hvedemel med højt proteinindhold
25g Flutes Basis
15g Margarine – gerne røremargarine
10g Tørgær
275g Vand
Flutes Basis og melprodukterne blandes sammen med tørgær. Vand og margarine tilsættes. Æltes på maskine ved lav hastighed i 4 minutter, herefter 6 minutter ved høj hastighed. Den ønskede dejtemperatur er 27-28°C. Lad dejen hvile i 20 minutter, og del herefter dit bagværk op i de ønskede stykker som virkes op. Lad dem hvile i yderligere 20 minutter før de sættes til hævning i 60 minutter – meget gerne med varme og damp.
For rundstykker er afbagningen 18-20 minutter i en 260°C varm ovn, som skrues ned på 215°C når stykkerne sættes ind. Lav gerne damp i starten af afbagningen, men husk at lukke dampen ud igen ca. halvvejs i afbagningen.
Vi anbefaler afbagning på en hulplade.
Indeholder 1kg fordelt i 2 poser med hver 500g
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.