Super kundeservice
Sikker betaling
Hurtig levering
Du bliver glad af at spise chokolade! Det gør du blandt andet, fordi chokolade indeholder en masse antioxidanter og andre sunde indholdsstoffer – og ikke mindst fordi det bare smager super lækkert! Endnu lækrere bliver det, når chokoladen også ser smuk og indbydende ud. Men det kan hurtigt blive dyrt at købe de flotte og eksklusive chokolader, som man finder i mange specialforretninger. Derfor kan du med fordel lave dine chokolader selv. På den måde er du også sikker på, at du får de smagsvarianter, du bedst kan lide, og du kan dekorere dem lige som du har lyst til.
Hos Bagebixen finder du et stort udvalg af forskellige chokoladeforme, så du kan lave dine helt egne pralinéer, petit fours og konfekt. Vi har et væld af forskellige chokoladeforme, så det kan være svært at bestemme sig for hvilken slags, man skal vælge. Inden du skal vælge chokoladeforme, skal du tage stilling til, om du vil have chokoladeforme, som er beregnet til øvede og professionelle konfektmagere, eller om du måske skal lægge ud med chokoladeforme, som er bedre egnet til nybegyndere og eventuelt børn.
Professionelle chokoladeforme er typisk lavet af plastik, hvilket giver en blank og ensartet overflade på dine chokolader. Her er det dog vigtigt, at chokoladen bliver tempereret helt korrekt, da det ellers bliver svært at få dem til at slippe formen. De professionelle chokoladeforme er lavet af en tykkere plastik end øvrige plastikforme, hvilket gør dem ekstra holdbare. Hos Bagebixen finder du et stort udvalg af forskellige professionelle forme, så du kan lave mange forskellige og spændende slags konfekt i forskellige størrelser.
Hvis du er nybegynder eller hvis du gerne vil lave konfekt sammen med dine børn, har vi også et stort udvalg af chokoladeforme, som egner sig til dette. Her finder du forme lavet af såvel plastik som silikone. Vi har også vores Green Line-serie, der er produceret af genanvendt polycarbonat. Silikone har den fordel, at chokoladerne slipper formen let, selv hvis chokoladen ikke har været tempereret helt korrekt, hvilket jo er helt ideelt til nybegyndere.
Hos Bagebixen finder du også et stort udvalg af bl.a. magnetforme, som giver dig mulighed for at dekorere dine chokolader med helt unikke mønstre, samt emballage, råvarer, m.m.
Skal jeg bruge mørk, lys eller hvid chokolade?
Der er ikke én slags chokolade, der nødvendigvis er bedre end andre. I bund og grund handler det jo om dine egne præferencer og hvad du selv synes smager bedst. Men der er alligevel et par gængse observationer, som du kan notere dig, hvis du er i tvivl om hvilken slags chokolade, du skal bruge til din konfekt:
Mørk chokolade er den type chokolade, som indeholder allermest kakao og er derfor også den reneste type chokolade, du kan finde. Ofte sælges mørk chokolade i en indpakning med en angivelse af, hvor meget kakao der er i. Hvis chokoladen er meget mørk, kan den få en lidt bitter smag pga. det høje indhold af kakao, hvilket harmonerer rigtig godt med en række smagsvarianter, som eksempelvis kaffe, pebermynte eller marcipan.
Lys chokolade - også kaldet mælkechokolade - er den mest almindelige type chokolade, som er anvendt i en række af de forskellige kendte chokoladebarer, du finder på markedet. Det er især godt med nødder eller nougat, men harmonerer også rigtig godt sammen med frugtige smage som eksempelvis appelsin.
Hvid chokolade er strengt taget ikke rigtig chokolade, da det ikke indeholder ren kakao, men består i stedet af kakaosmør, mælk og sukker. Hvid chokolade er især kendt for sin karakteristiske vaniljesmag og er derfor godt som grundingrediens i mange desserter. Du kan med fordel tilføje smagsvarianter som lakrids eller hindbær, da det harmonerer godt med den søde vaniljesmag. Hvid chokolade er også rigtig godt med forskellige varianter af knas, som eksempelvis puffede ris, cornflakes eller nødder.
Du kan selvfølgelig også lege med kombinationer af de forskellige slags chokolade. Du kan eksempelvis skabe en marmoreffekt eller du kan bruge de forskellige slags chokolade til at lave striber med.
Alt i alt er der god og rig mulighed for at skabe flotte og forførende resultater, når du leger med de forskellige farver og smagsvarianter. Prøv dig frem - måske finder du på noget, som ingen anden har fundet på at gøre før. Og jo mere konfekt du får lavet, jo flottere bliver resultaterne desuden også med tiden.