Super kundeservice
Sikker betaling
Hurtig levering
Er der noget bedre end nybagt brød? Den knasende skorpe, dejlige lufthuller og den lækre duft. Godt brød er altså essentielt for velvære, og glem ikke det gode lag smør. At lave brød er en kærlighedsprocess. Og som vi alle ved kan kærlighed være svært. Brødbagning er en kunstform, og vi hos Bagebixen vil gøre alt hvad vi kan, for at du mestrer det.
Vi har samlet alt vores favoritudstyr til brødbagning så du kan finde din indre brødbager frem. Når det kommer til brødbagning er det vigtigste melet. Der findes mange forskellige typer mel og de fleste af dem er gode i brød. Der findes dog nogle meltyper som er bedre end andre. De meltyper som gør brødet sprødt og luftigt. Her anbefaler vi manitobamel, ølandshvedemel og tipo 00. Som oftest skal suppleres med almindelig hvedemel.
Der kan være en del trin i brødbagningen. Hemmeligheden bag det gode brød er ikke blot melet, men også udstyret. Husk igen at brødbagning er en kunstform. At bage et godt brød forudsætter at processen bag det er god. Derfor anbefaler vi også at dit udstyr til brødbagning dækker dette.
Det gode ved brødbagning er at meget af udstyret går igen. Du kan altså bruge det samme grej til mange forskellige typer brød.
Først og fremmest skal du bruge en stor skål. En skål, hvor der er plads til store armbevægelser, og at du kan have fingrene i dejen. Dernæst er dejskrabere og pensler også vigtige, da de gør arbejdet en del lettere. Du skal sørge for at rydde køkkenbordet, så du udnytter pladsen optimalt, hvis du skal ælte din dej.
Til oprydningen af bordplade kan vi anbefale, at du anskaffer dig en melbørste, så der ikke flyver mel rundt om ørene på dig.
Brød er en ydmyg spise. Det beder ikke om mange ingredienser. De fleste af os har faktisk allerede det, vi skal bruge til brødbagningen i vores køkkenskabe. Mel, salt, gær og vand. Det er selvfølgelig sjovere at eksperimentere med ingredienser. Her kan du tilsætte nødder, frø og kerner.
Du kan også vælge at eksperimentere med ingredienser som de fleste ikke har i køkkenskabene. Her tænker vi på ingredienser som bageenzym og surdejspulver. Bagebixen har det du mangler.
Det er det spørgsmål alle os hjemmebagere vil have svar på. Det er faktisk mere simpelt end du tror.
Grundteknikkerne finder du i melet og gæren. Når du arbejder med en gærdej skal du nemlig være varsom på to ting; varmt vand dræber gæren, og salt gør det samme. Husk at bruge fingervarmt vand, som ikke er varmere end 30 grader. Istedet for at blande salt og gær, så kan du blande saltet med melet.
Vi anbefaler at du bruger mel med et højt indhold af protein. Jo højere proteinindhold, jo mere gluten. Gluten er med til at gøre brødet elastisk og luftigt. Kombinationen af gær og gluten spiller en stor rolle i at gøre dit brød luftigt.
Det vigtigste trick er at mærke din dej. Hvis det er en tør dej, skal du ælte den mere end en våd dej. Det skyldes at enzymerne i glutenet skal aktiveres.
Ved at tage højde for disse ting, garanterer vi dig at dit næste brød bliver så luftigt at du kan kigge igennem hullerne.
Du kan læse mere om enzymer her: https://bagebixen.dk/product/bage-enzym-500g/
Eksperimentér med udstyr til brødbagning: fine forme
Når det kommer til brødet er en god brødform vigtig. Bagebixen har et stort udvalg, så du kan vælge mellem nye eller blot udskifte en gammel. Vi har runde, rektangulære og firkantede former. Hvis du vil lave baguettes eller kuvertbrød, så kan du finde udstyret hos os. Skulle du have lyst til at forsøge dig med pizzabagning, har vi også lige udstyret til dig.
Bagebixen har det udstyr som du skal bruge til brødbagning. Vi har også en lang række ingredienser, som kan gøre din bagning sjovere. Hvis du skulle mangle en specifik ingrediens eller et godt råd, så send os gerne en besked, så vi kan finde en løsning sammen.