Beskrivelse
Før du går i gang:
For at få de flotte blanke chokolader er det vigtigt at pudse dine forme med vat.
Derefter skal kakaosmør tempereres, smelt det forsigtigt mellem 40-50 grader og tilføj 1/3 usmeltet kakaosmør. Massen skal være 31 grader for at være tempereret sigt eventuelle klumper fra. Tag så din temperede kakaosmør og dyp vatrondellen i og smør et tynd lag i din form og stil til side. Når formen ligner den er dugget helt til er den klar!
Du finder god støbechokolade lige HER
Chokoladefarver HER
Fedtopløselige farver HER
Kakaosmør HER
Dekorer formen:
Du kan nu indfarve den resterende kakaosmør med grøn fedtopløselig farve som fåes på hjemmesiden. Når du har fået den rette farve stilles den til side. Den vil nok nå at størkne mens formen gøres helt klar, men da den er tempereret varmes den blot forsigtigt op til 31 grader enten i mikroovn eller med en hårtørre over massen.
For at få det flotte 2 farvede look skal du have fat i en maler tape af den tynde slags, der skal ligges en lang stribe fra den ene til den anden ende af formen i den ene side af hullerne. Vær sikker på at tapen lukker helt tæt til fladen i alle hullerne.
Nu tager du din grønne farve og kan let male den anden side af formen. Lad den gerne sætte sig og mal af mindst 3 omgange så du er sikker på, at den lukker helt tæt. Når den grønne farve har sat sig, pilles tapen forsigtigt af og du kan nu pensle fedtopløseligt guld i formen.
Nu er du klar til at støbe chokoladeskallerne.
Dette gøres ved at smelte 400g mørk chokolade og 40g kakaosmør over vandbad. Din chokolademasse skal nå 46 grader inden du poder (altså tilføjer usmeltet) chokolade til din masse er 29 grader hvorefter du varmer den op til 32 grader. Denne mængde er nok til 1 form. Fyld din form med tempererwt chokolade, bank den forsigtigt i bordet for at få eventuelle luftbobler ud og vend derefter formen på hovedet ned i skålen med chokolade og skrab den ren. Lad nu formen ligge på køkkenbordet til chokoladen har sat sig. Det er nu tid til at lave fyldet. Men hold din tempererede chokolade i temperatur under hele forløbet, så du ikke skal starte forfra.
Lakrids Ganache:
- 4 spsk fløde
- 60 ml honning
- 125 g smør
- 45 ml hakket mørk chokolade
- 3 3/4 dl hakket lys chokolade
- 3-6 tsk lakridssirup (eller 3 tsk pulver)
- Fløde, honning og lakrids varmes op i en kasserolle, eller forsigtigt i en microbølgeovn, lige til før kogepunktet.
- Smelt chokoladen forsigtigt.
- Masserne skal have ens temperatur før de vendes sammen.
- Rør i midten af massen for langsomt at emulgere den.
- Når massen er ensartet tilføjes smør, og der røres til smørret er opløst.
- Kom massen i en sprøjtepose og fyld formen til 1mm fra kanten.
- Stil formen i kølenskabet maks 10 minutter, mens du får styr på din tempererede chokolade og kom den i en sprøjtepose.
- Luk alle skallerne og skrab formen ren.
- Stil formen til side til chokoladen har sat sig og kan vendes ud af formen.
Vægt pr. færdig chokolade: | 9,5 g |
Hver chokolade måler: | 36x20x15 mm |
Fordybninger: | 3 x 8 huller |
Formens totale størrelse: | 275x135x24 mm |
Type af form: | Almindelig* |
*Forskellige typer af forme:
Magnetisk: Disse forme har en aftagelig bagplade af metal, hvor i der kan indsættes et transfersheet til overførelse af print til chokladen
Dobbeltform: Disse forme kan bruges hver for sig, eller i par for at danne en 3D figur uden nogen flad side. Man kan bruge clips til at holde dobeltforme sammen. Dobbeltforme købes hver for sig.
Almindelige: Helt almindelige forme til støb af fyldte chokolader m.m.
Specialform: 3D forme, ofte med magneter til at holde sammen på formen
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.