Beskrivelse
Før du går i gang:
For at få de flotte blanke chokolader er det vigtigt at pudse dine forme med vat.
Derefter skal kakaosmør tempereres, smelt det forsigtigt mellem 40-50 grader og tilføj 1/3 usmeltet kakaosmør. Massen skal være 31 grader for at være tempereret sigt eventuelle klumper fra. Tag så din tempererede kakaosmør og dyp vatrondellen i og smør et tynd lag i din form og stil til side. Når formen ligner den er dugget helt til, er den klar!
Du finder god støbechokolade lige HER
Chokoladefarver HER
Fedtopløselige farver HER
Kakaosmør HER
Dekorer formen:
Til denne form bruges chokoladefarverne rød, gul, grøn og blå på flaske. For at få lidt dybere nuancer er der brugt tilsvarende farver dog i fedtopløslig farvepulver som også kan købes på hjemmesiden. Pulverfarven kan frit blandes i det farvede kakaosmør til den ønskede nuance er opnået.
Tag en ny opvaske svamp og klip den gule del i størrelser der passer til hullerne i formen.
Så begynder det sjove. Du tager nu en farve ad gangen og dupper ned i formen. Det er meget vigtigt at du kommer lidt på ad gangen, da det kun er små plamager der skal dækkes og ikke hele facaden. Tænk på at det egentlig skal være små klatter. Inden du skifter til en ny farve er det vigtigt at den første farve har sat sig. du kan derfor med fordel lige komme formen i køleskabet 1 minuts tid. OBS den blå farve pensles i til sidst. Når farverne har sat sig støbes chokoladeskallerne.
Dette gøres ved at smelte 400g mørk chokolade og 40g kakaosmør over vandbad. Din chokolademasse skal nå 46 grader inden du poder (altså tilføjer usmeltet) chokolade til din masse er 29 grader, hvorefter du varmer den op til 32 grader. Denne mængde er nok til 1 form. Fyld din form med tempereret chokolade, bank den forsigtigt i bordet for at få eventuelle luftbobler ud og vend derefter formen på hovedet ned i skålen med chokolade og skrab den ren. Lad nu formen ligge på køkkenbordet til chokoladen har sat sig. Det er nu tid til at lave fyldet. Men hold din tempererede chokolade i temperatur under hele forløbet så du ikke skal starte forfra.
Salt Karamel Praliné
- 3 dl sukker
- 3 dl vand
- 125 g sukker
- 125 g fløde
- 30 g smør
- 108 g lys chokolade
- Havsalt
- Til din karamel skal sukkeret smeltes langsomt i en gryde – det tager ca. 10 minutter ved middel varme.
- Varm fløden op, og hæld den lidt efter lidt i det smeltede sukker. Giv den et opkog og stil den til side, så den kan køle ned til 40 grader.
- Tilføj her smørret. Vej massen – du skal nemlig have tilsvarende vægt i smeltet utempereret chokolade.
- Hæld så karamellen over chokoladen og smag til med havsalt.
- Når massen er under 29 grader kan den med en sprøjtepose fyldes i formen ca. til 1mm fra kanten.
- Stil formen i køleskabet maks 10 minutter mens du får styr på din tempererede chokolade og kom den i en sprøjtepose.
- Luk alle skallerne og skrab formen ren.
Stil formen til side til chokoladen har sat sig og kan vendes ud af formen.
Vægt pr. færdig chokolade: | 7,5 gr |
Hver chokolade måler: | 45,5×28,5×14 mm |
Fordybninger: | 3 x 7 huller |
Formens totale størrelse: | 275x135x24 mm |
*Forskellige typer af forme:
Magnetisk: Disse forme har en aftagelig bagplade af metal, hvor i der kan indsættes et transfersheet til overførelse af print til chokladen
Dobbeltform: Disse forme kan bruges hver for sig, eller i par for at danne en 3D figur uden nogen flad side. Man kan bruge clips til at holde dobeltforme sammen. Dobbeltforme købes hver for sig.
Almindelige: Helt almindelige forme til støb af fyldte chokolader m.m.
Specialform: 3D forme, ofte med magneter til at holde sammen på formen
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.