Beskrivelse
Lune fastelavnsboller fyldt med vaniljecreme og toppet med glasur udgør en herlig tradition, der forener både voksne og børn omkring spisebordet. Vi har gjort det let for dig at bage velsmagende, traditionelle fastelavnsboller på under 2 timer.
I blandingen medfølger alle nødvendige ingredienser til både dejen, cremen og glasuren. Det eneste, du behøver at tilføje, er smør, mælk og gær. Fremgangsmåden er også simpel, da du ikke behøver en kagerulle til at rulle dejen ud – den kan nemt formes med fingrene.
Bageblandingen giver 8 fastelavnsboller.
Det skal du bruge (1 kage):
Creme
1 ps. Valsemøllen Cremeblanding (følger med i pakken)
1,5 dl koldt vand
Boller
1 ps. Valsemøllen Melblanding (følger med i pakken)
75 g smør (stuetemperatur)
1 dl mælk (stuetemperatur)
20 g gær
Glasur
1 ps. Valsemøllen Glasurblanding (følger med i pakken)
1-2 spsk. varmt vand
Sådan gør du:
Gør cremen klar. Hæld vand i en skål, og tilsæt cremeblandingen. Pisk sammen, til cremen er ensartet.
Hæld tempereret mælk i en skål, tilsæt smuldret gær og rør ud. Tilsæt det bløde smør og melblandingen og rør sammen med en ske i ca. 1 minut.
Ælt dejen kort sammen på bordet til den bliver blank. Rul den ud til en pølse, og del i 8 lige store dele. Tryk hvert dejstykke ud i en flad cirkel med en diameter på ca. 8-10 cm.
Placer creme på størrelse med en 5-krone midt på hver dejcirkel med en ske. Luk forsigtigt dejen rundt om cremen.
Sæt bollerne med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad bollerne hæve tildækket i 45 minutter et lunt sted.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg eller mælk, og bag i midten af ovnen ved 220°C (varmluft 200°C) i 10-12 minutter, til de er gyldne. Lad fastelavnsbollerne køle af.
Hæld glasurblandingen i en skål, tilsæt vand, og rør godt sammen med en ske. Smør på de afkølede fastelavnsboller.
Et godt tip: Prøv at variere fyldet med lidt ekstra lækkert. Tilføj f.eks. en smule instant kaffepulver, en lille chokoladebar, et stykke chokoladekiks, bær, æbletern eller karamel.
Pakke med 390g
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.