Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bløde Pølsebrød med Bageenzymer

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.9 fra 13 stemmer

Bag lækre saftige pølsehorn til hjemmelavede hotdogs. Når du først har prøvet de lune hjemmebagte, er vi ret sikre på at du kun i nødstilfælde vil købe de masseproducerede tøre stænger, nogle også kalder pølsebrød 🙂

Vores opskrift er med bage enzym som giver en luftig krumme, og hjælper med at give flot skorpe og saftigt bid.

Vi bruger altid tørgær i vores opskrifter, det er dejligt let at have stående og har en mere jævn hæveevne over tid, end frisk gær. Ønsker du at bruge frisk gær skal du bruge 50 g i stedet for de 12 g tørgær.

  • Total tidsforbrug: 1 time 12 minutter
  • Opskriften giver: 18 stk. 1x

Ingredienser

Vægt

500 g Manitoba Hvedemel

10 g salt

50 g sukker

8 g Bageenzym

50 g solsikke eller rapsolie

250 g sødmælk

12 g tørgær

1 æg

25 g smør

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienser – med undtagelse af smørret – hældes i skålen til røremaskinen og æltes ved lav hastighed i 5 minutter, herefter ved højere hastighed i yderligere 5 minutter.
  2. Tilsæt smørret i små stykker, og ælt nu yderligere i 2 minutter. Dejen skal være blank og smedig, men en smule klistret.
  3. Vej dejen af i 18 stykker, som hver vejer ca. 50 g. Det er vigtigt for et ensartet bageresultat at hver dejkugle vejer næsten det samme.
  4. Tril dejklumperne til boller,  og lad dem hvile i 5 minutter, så dejen slapper lidt af og bliver mere smidig.
  5. Tryk dejkuglerne flade og aflange, og gør som følgende for at forme dine brød: fold top og bund ind over hinanden, tryk godt sammen. tril lidt aflang igen, fold enderne ind mod midten og tryk godt sammen igen. Tril nu igen til en lidt aflang pølse.
  6. Pølserne placeres på en bageplade eller i silikoneforme.
  7. Nu skal brøddene hæve i 45 minutter, meget gerne med varme og damp – fx i vores smarte hæveskab – men ellers under en plastikpose.
  8. Tænd ovnen på 200°C almindelig over og undervarme.
  9. Når brøddene er færdighævede sættes de i ovnen og bages i ca. 12 minutter til de er gyldene. Pas på ikke at give dem for meget, så bliver skorpen hård.
  10. Velbekomme 🙂
  • Forfatter: BageBixen.dk
  • Arbejdstid: 15
  • Hævetid: 45
  • Tilberedning: 12
  • Kategori: Brødbagning
  • Køkken: Dansk