Levering: 1-2 hverdage - Gratis fragt til postbutik på alle ordre over 600,00 - ellers kun 39,95
Super kundeservice

Super kundeservice

Sikker betaling

Sikker betaling

Hurtig levering

Hurtig levering

GLS / Postnord

Brødbagning

Brødbagning – det bedste udstyr og de bedste råvarer

Hos Bagebixen finder du alt i udstyr og råvarer til brødbagning. Lav de lækreste brød, boller og kager med det rette udstyr. Vi har udstyr til såvel professionelle som private. Alt vores udstyr er af høj kvalitet og designet og udviklet til at kunne give dig de absolut bedste resultater med din brødbagning. Vores råvarer er nøje udvalgt og særligt egnet til brødbagning af høj kvalitet.

Brødbagning for professionelle

Er du professionel bager, ved du også allerede, hvor vigtigt det er at have udstyret i orden. Med det rette udstyr kan du nemt bage lækre brød, som smager godt og som har den helt rette krumme og skorpe. Professionelle bageredskaber gør det nemmere for dig at opnå de bedste resultater i forbindelse med brødbagning. Enhver professionel bager vil kunne have glæde af helt basale redskaber som:

Hul-bageplade
Dejskraber
Bagepensel
Brødpræger
Ridsekniv
Diverse brød- og bageforme

De bedste råvarer til brødbagning

Når du har bageredskaberne på plads, er der ingen grund til at stoppe her! Hos Bagebixen finder du nemlig også et stort udvalg af de allerbedste råvarer til brødbagning, som eksempelvis:

Forskellige slags kvalitetsmel:

Surdejspulver
Bageenzym
Blå og hvide birkes
Diverse kerner og frø

Du kan købe små og store partier, så der er både noget for den professionelle brødbager såvel som for hjemmebageren. Alle de produkter, vi fører, er af høj kvalitet, så du kan opnå den bedste smag og lave de flotteste brød.

Bageenzym, hvedesur og frysepulver - sådan får du et ekstra godt brød

Du kan godt få et udmærket brød med helt enkle ingredienser -teknisk set skal der ikke mere til en gær, mel og vand. Men det bliver altså lige lidt lækrere hvis du får lidt ekstra hjælp på vejen. Vores naturligt baserede bageenzymer, hvedesur og frysepulver giver dit brød en bedre smag og bedre fryseegenskaber. Det er de samme hjælpemidler, som bagerne benytter, og er alle godkendt til fødevarebrug og baseret på naturlige produkter.

Bageenzym

Bageenzymer består af naturlige enzymer. De findes overalt og i rigtig mange forskellige typer. Faktisk findes der allerede enzymer i hvedemelet - helt naturligt. Enzymer er biomolekyler, der øger hastigheden af kemiske reaktioner - såsom når brød hæver. Det vil sige at bageenzymerne giver gærdejen noget at arbejde med, mens dejen hæver. Enzymerne påvirker ikke brødets smag, men strukturen. De gør gærdejen mere let og luftigt med en tynd og sprød skorpe. Desuden øger de faktisk brødets holdbarhed.

Du skal bruge omkring 1-2% bageenzymer i forhold til hvedemel. Det vil sige 4-8 g. enzym til 400 g hvedemel. Bland dejen til din favoritopskrift, som du plejer, og tilsæt bageenzymerne sammen med hvedemelet. Husk at glutenallergikere ikke må få brød med bageenzym, da der er hvedemel i. Bageenzymerne forsvinder, når du bage brødet - de bliver inaktive og dør, når temperaturen kommer over 60℃ - ligesom gærceller.

Hvedesur

Hvedesur er frysetørret surdejspulver, der giver lækre brød med surdejssmag. Den tørrede surdej er et nemmere alternativ til en klassisk surdej, der skal holdes i live og fodres jævnligt. Den tørrede surdej vækkes til live igen, når du tilsætter pulveret til din brøddej. Tilsæt 10-50 g. pr kg mel - vi anbefaler 40 g. for at få en behagelig surdejssmag.

Du kan også tilsætte vand til surdejspulveret og lave en fordej, dagen før du skal bage. Tag den mængde hvedesur, du skal bruge, og tilsæt lige mængde mel. Bland med vand, så det bliver en lind dej, rør rundt og dæk skålen. Lad stå ved stuetemperatur i 12-24 timer. Dagen efter blander du dejen som du plejer og tilsætter fordejen sammen med mel.

Hvedesur er baseret på durummel, hvedemel og naturlige enzymer. Vi har selvfølgelig også rugsur til dine rugbrød, så de får den helt rigtige, lækre surdejssmag.

Frysepulver til brød

Frysepluveret til brød og bagværk hjælper simpelthen med at give brødet bedre fryseegenskaber, så det smager friskt og lækkert. Det bevarer den sprøde skorpe og saftige krumme bedre med frysepulveret. Når du alligevel skal i gang med at bage, giver det bedst mening at fylde ovnen op og udnytte den fuldt ud. Tilsæt 2% frysepulver i forhold til mængde mel - det vil sige at du skal tilsætte 10 g. frysepulver til 500 g mel.
Gode tips til at fryse og optø brød
Brød fra frost kan blive sejt og frysebrændt - med frysepulver og nogle enkle tips til at fryse brødet, får du lækkert brød fra fryseren, der smager som om det er friskbagt.

Bag gærbrød færdig, før du fryser.

Undgå at pynte brød/bagværk med glasur o.l.
Frys brødet frisk - lad det afkøle og skær evt. i skiver.
Frys uden at dække til brød/skiver er frosne
Put derefter brødet i en frysepose - brug kun poser beregnet til fødevare på frost
Pres mest mulig luft ud af posen og luk grundigt, før du lægger brødet tilbage i fryseren
Brød kan holde op til 6 mnd - kortere tid, hvis det indeholder mere fedtstof eller fedtholdige kerner.

Når du skal optø brødet, er det nemt at tage de skiver, du skal bruge. Er I en stor familie, eller bare en familie med sund appetit, kan det også være lige så nemt at fryse og optø hele brød.

Optø brødet i fryseposen, hvis du optør et helt brød.

Et stort brød tør på ca 3-4 time ved stuetemperatur.
I ovnen på 200 ℃ tør et helt brød på ca ½ time - dæk med alufolie det første kvarter, så skorpen ikke bliver brændt.
Skivet brød, flutes og boller tør på ca 5-10 minutter i ovnen og 15-20 min ved stuetemperatur.
Skivet brød kan også puttes direkte i brødristen.

Brødbagning for sjov

Brødbagning er en sjov og hyggelig aktivitet for børn og voksne i aldre, og man kan sagtens være fælles om både at ælte, forme og pensle brødene. Glæd familien eller dine gæster med lækre hjemmebagte brød. Man behøver ikke at være professionel bager for at kunne have glæde af brødbagning og gode bageredskaber. Bageredskaber kan være med til at gøre det ekstra sjovt at bage brød derhjemme - særligt hvis de kan gøre brødbagningen lettere og skabe flottere resultater.
Få en blød krumme og sprød skorpe
Det er selvfølgelig muligt at bage brød med en helt almindelig bageplade, og man kan da også opnå nogenlunde resultater, hvis man er dygtig. Men for at få den bedste balance mellem en blød krumme og en sprød skorpe, skal dejen udsættes for luft og damp. Det kan dog være svært for dampen at nå omkring brødet, når det ligger på en almindelig bageplade, fordi den er helt lukket forneden. Med en hul-bageplade kan du skabe god cirkulation i ovnen, så dine brød bliver helt lækre og sprøde hele vejen rundt.

Lær at håndtere den klistrede dej

Når man har gang i brødbagningen derhjemme, kan man have en tendens til at komme alt for meget mel i dejen, hvilket gør den tør og sej. Det gør man, fordi dejen bliver alt for klistret og svær at ælte. Men med en dejskraber kan du undgå klistrede fingre og samtidig bage brød af højere kvalitet, som bliver dejligt bløde og luftige. Brug dejskraberen til at ælte din dej med på bordet, så du undgår at skulle have fingrene nede i den våde og klistrede dej.

Brødbagning med den flotteste finish

Når brødet er færdigt med at hæve og skal til at ind i ovnen, kan du lige runde af med den allersidste finish. Det gør du eksempelvis ved at pensle dine brød og boller, så de får en flot glat og gylden overflade, når de er færdigbagt. Du kan også supplere med at drysse birkes, mel eller kerner på brødet, som både kan se rigtig flot ud, samtidig med at det giver en god smag. Med en brødpræger kan du tillige skabe flotte mønstre på dit brød, så de kommer til at se endnu mere indbydende og professionelle ud.

Rustikke eller formbagte brød?

Når du bager dine brød direkte på en plade, kan du opnå rigtig flotte brød med en rustik overflade, fordi de former sig helt frit i luften. Men hvis du gerne vil have lidt mere kontrol over udformningen, kan du med fordel bage dine brød i en brødform. Hos Bagebixen finder du brødforme med og uden huller. En brødform med huller er, ligesom en hul-bageplade, med til at give luft hele vejen rundt om brødet. En brødform uden huller har til gengæld den fordel, at du opnår et mere ensartet resultat.

De bedste råvarer til brødbagning

Når du har bageredskaberne på plads, er der ingen grund til at stoppe her! Hos Bagebixen finder du nemlig også et stort udvalg af de allerbedste råvarer til brødbagning, som eksempelvis:

Forskellige slags kvalitetsmel
Surdejspulver
Bageenzym
Blå og hvide birkes
Diverse kerner og frø

Du kan købe små og store partier, så der er både noget for den professionelle brødbager såvel som for hjemmebageren. Alle de produkter, vi fører, er af høj kvalitet, så du kan opnå den bedste smag og lave de flotteste brød.

FÅ EN E-MAIL NÅR VAREN ER PÅ LAGER IGEN! Vi giver dig besked når dette produkt kommer på lager igen. Vi sender dig en email på den adresse som du skriver nedenfor.
Email Antal Vi deler ikke din adresse med nogen andre, men du giver tilladelse til at vi må sende dig emailen med besked om at produktet er tilbage på lager.
product categoryy