Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fastelavnsboller med hindbærmousse og chokoladecreme

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen bedømmelse

Lav lækre flødefastelavnsboller bedre end bageren! Denne opskrift er med en syrlig hindbærmousse og en forførende chokoladecreme.

  • Total tidsforbrug: 30 minutter
  • Opskriften giver: 78 store fastelavnsboller 1x

Ingredienser

Vægt

Wienerdej:

½ portion Wiener Grunddej

Hindbærmousse:

250 g piskefløde

50 g moussepulver hindbær

60 g vand

Chokoladecreme:

250 g piskefløde

50 g moussepulver chokolade

60 g vand

Fremgangsmåde

Wienerdejsboller:

  1. Tag din wiener grunddej, og rul den ud til en firkant på ca. 40×60 cm, med en tykkelse på ca. 5 mm.
  2. Skær nu dine fastelavnsboller ud – de kan fx måle 9×7 cm hvis det skal være store fastelavnsboller.
  3. Pensel med sammenpisket æg, og bag dem 12-15 minutter ved 225°C (almindelig ovn) il de er flotte gyldne.
  4.  Lad dem køle helt af, inden du skærer dem over på midten.

Hindbærmousse:

  1. Pisk fløden til flødeskum.
  2. Bland moussepulveret med vand, til der ikke er flere klumper.
  3. Vend blandingen i flødeskummet og stil på køl til det skal bruges.

 

Chokoladecreme:

  1. Pisk fløden til flødeskum.
  2. Bland moussepulveret med vand, til der ikke er flere klumper.
  3. Vend blandingen i flødeskummet og stil på køl til det skal bruges

 

Samling:

  1. Mousserne overføres til hver deres sprøjtepose med tyl – fx en 1M tyl.
  2. Lav 2-3 cirkler med hindbærmousse yderst.
  3. Fyld midten op med hindbærmousse.
  4. Pynt eventuelt toppen af fastelavnsbollen med lidt mousse.
  • Forfatter: Michael
  • Arbejdstid: 30