Levering og retur - læs mere HER

Gratis fragt til pakkeshop på alle ordre over 600,00 - ellers kun 39,95

Super
kundeservice

Sikker
betaling

Hurtig
levering

Varer: 0 Kr.0,00
Varer: 0 Kr.0,00
Varegrupper
………Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag gode tilbud samt spændende produktnyheder direkte i din indbakke

..........Artikler

Marieboller

Prøv ugens opskrift som er lækre Marieboller. Marieboller består af vandbakkelsesdej, linsedej og et lækkert cremet fyld.

Opskriften giver ca. 12-14 Marieboller.

 

Linsedej

2 dl hvedemel

5 spsk sukker

1 tsk vaniljesukker

80 g. smør

  • Alle ingredienser blandes sammen på én gang og dejen æltes godt sammen.
  • Lad dejen hvile ca. ½ time i køleskabet. 
  • Dejen rulles nu ud i en passende tykkelse (ca. 3 mm). Dette kan let gøres vha. en ruller med afstandsstykker.  
  • Med en rund udstikker (Ø 6) udstikkes dejen. 
  • De udstukne bunde gemmes nu til vandbakkelsen er lavet.

 

Vandbakkelse

2 dl vand

80 g. smør

100 g. hvedemel

2 æg

  • Vand og smør bringes i kog i en gryde. 
  • Når det koger tilsættes melet, og der røres godt i massen. 
  • Tag nu dejen af blusset og lad den køle lidt.
  • 2 æg tilsættes dejen, mens der røres godt rundt i massen. 
  • Lav en bageplade klar med bagepapir og kom dejen i en sprøjtepose.
  • Sprøjt nu dejen ud på bagepapiret i runde toppe. 
  • Put 1 udstukken linsedejsbund ovenpå hver vandbakkelsestop.
  • Bag kagerne ved 200° C i ca. 20-22 min. Det er vigtigt, at der ikke åbnes for ovnen under bagningen, da kagerne så vil falde sammen. 

 

Vaniljecreme

2 ½ dl fløde

2 æggeblommer

2 spsk sukker

1 spsk maizena

1 tsk vaniljesukker

1 blad husblas

 

2 dl piskefløde til flødeskum

 

  • Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min. 
  • Fløde og vaniljesukker blandes i en gryde og bringes i kog.
  • Æggeblommer, sukker og maizena piskes sammen og kommes i den kogende fløde.
  • Rør nu godt rundt i cremen indtil den tykner. 
  • Tag cremen af varmen og tilsæt den udblødte husblas. 
  • Hæl cremen over i en skål og lad den køle ned i køleskabet. 
  • Når cremen er helt kold piskes 2 dl fløde til flødeskum. Skummet blandes med cremen.
  • Lav nu et lille hul i bunden af mariebollen og fyld bollen med flødecreme vha. en sprøjtepose.
  • Pynt Mariebollen med frugt og evt. en lille fløde-roset.

 

God bagelyst : ) 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
FÅ EN E-MAIL NÅR VAREN ER PÅ LAGER IGEN! Vi giver dig besked når dette produkt kommer på lager igen. Vi sender dig en email på den adresse som du skriver nedenfor.
Email Vi deler ikke din adresse med nogen andre, men du giver tilladelse til at vi må sende dig emailen med besked om at produktet er tilbage på lager.