Denne lækre hindbærlagkage er ren forkælelse på et fad, og vil helt sikkert være et hit til enhver festlig lejlighed, eller blot på en forårskold og ellers trist gråvejrsdag!
 
Lagkagebunde
100 g past. æggeblommer
100 g hvedemel
50 g hakkede mandler
65 g sukker
1 tsk bagepulver
200 g æggehvider
 
Hindbærfromage
– kan erstattes af hindbærfromagepulver
1/2 l piskefløde
50 g flormelis
200 g optøede eller friske hindbær
1/2 stang god vanilje
5 bl husblas
 
Overtræk marcipan
200 g ren rå marcipan
100 g flormelis
25 g glukose sirup
 
Pynt
Hvid chokolade,friske bær og flødeskum.
 
Fremgangsmåde
Start med at lave nogle lækre lagkage bunde
 
Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps, mel og bage pulver blandes og sigtes ned i snapsen og vendes FORSIGTIGT sammen med de hakkede mandler.
 
Pisk æggehviderne stive og ven dem forsigtigt i dejen til du har en ensartet masse
 
Fyld dejen i en springform foret med bagepapir i bunden og glat den med en palet.
 
Bag bunde ved 190 grader i ca. 30 min. til den er gylden og lidt fast når du trykker på den. Afkøl bunden helt inden du befrier den fra springformen. HUSK AT RENGØRE FORMEN MED DET SAMME , DU SKAL BRUGE DEN OM LIDT IGEN
 
 
Hindbærfromage
(kan erstattes af hindbær fromagepulver)
Læg husblassen i blød i koldt vand i 30 min
flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv og mas kornene sammen med flormelisen så de bliver skilt lidt ad.
 
Mos bærene sammen med vaniljen og flormelissen og varm det op til 70 grader og tag det så af varmen igen, vrid husblassen fri for vand og kom det op i det varme frugtmos , rør godt rundt til husblassen er opløst og hæld det så op i en ren skål.
 
Pisk fløden til en let skum og kom 1/3 del op i hindbærblandingen og pisk godt til , hæld så hindbærblandingen op i resten af flødeskummet og vend det FORSIGTIGT sammen til en ensartet creme.
 
Den nu afkølede lagkagebund flækkes med en kagedeler til to bunde. 
 
tag din springform og beklæd den med kage folie, placere den ene bund i formen og hæld 2/3 af fromagen ud på bunden, den anden bund lægges forsigtigt ovenpå trykkes ganske let. Fordel det sidste fromage oven på bunden og sæt den på køl gerne til næste dag . Har du travlt så sæt den i fryseren 3 timer.
 
Når fromagen er stivnet fjernes springformen forsigtigt og kageplasten fjernes, kagen placeres på det fad du senere vil servere kage på .
 
 
Overtræk marcipan
Flormelis , glukose sirup og marcipan kommes i en skål og æltes godt sammen til en ensartet masse.
 
Rul marcipanen ud i extra flormelis til en lang bane der kan nå hele vejen rundt om lagkagen , og sæt det så på kagen , tryg det godt fast så det ikke krøller nogen steder.
 
Kagen kan pyntes som du vil , jeg har hakket chokoladen groft og pisket lidt fløde som så er sprøjtet på i små rosetter og toppet med friske hindbær.
 
På billedet er der også brugt et lille chokolade gitter af hvid chokolade, det er sprøjtet ud på et stykke bagepapir , bundet om en kagerulle.
 
God fornøjelse
 
 
Denne opskrift har vores dygtige KageKonsulent Kim kreeret. Se flere lækre opskrifter i menuen til venstre under "opskrifter".