SE EVENTUELT VORES BOLSJE STARTSÆT HER 🙂

Grundopskrift:
• 450 g. sukker
• 125 g. druesukker
• 100g. vand
Bolse Aroma
Bolsje Farve

Det skal du også bruge:
Silikonemåtte
Silikone spartler
Sukker termometer
• Tykbundet gryde
Dosserings pipetter
• Saks

 

Fremgangsmåde: Kom vand, sukker og druesukker i en gryde. Pas på ikke at få sukker på grydens kanter. Tænd op under gryden og kog massen ved høj varme uden omrøring til massen er præcis 162° C – brug et sukkertermometer.

Hæld den varme bolsjemasse ud på en silikonemåtte og lad den afkøle i 1-2 minutter, til den har sat sig i kanterne.

Tilsæt smagsstoffer, farve og eventuelt pulver. Ælt det godt ind i massen ved at folde den med 2 let oliesmurte spartler. Pas på aromaerne ikke fordamper! Vil du have fyld i dine bolsjer, skal det ligges i en stribe på den flade bolsjemasse, som herefter rulles omkring fyldet.

Når massen er sej og fast, tages den op i hænderne. Brug eventuelt bolsjehandkser. Den kan nu hives til stænger der klippes i de ønskede stykker. Bolsjerne kan eventuelt vendes i flormelis eller spraytørret glukose.

 

SE EVENTUELT VORES BOLSJE STARTSÆT HER 🙂