Det skal du bruge:
 
Dejen
300 g mel
200 g smør
100 g sukker
1 æg 
 
Fyldet
575 g hyldebær
200 g sukker
3 spsk maizena
1 spsk citronsaft
 
 
Fremgangsmåde:
 
Tænd først ovnen på 200 grader.
Bland alle ingredienser til dejen og ælt dem godt sammen til en ensartet dej.
Kom dejen på køl i ½-1 time.  
Imens dejen er på køl laves fyldet. Varm bærene op med sukkeret på medium høj varme i ca. 15 minutter – dette er for at sikre at alle giftstoffer er ude af bærene – hyldebær må ikke spises rå.
Bland maizena med en lille smule vand og kom dette i bærblandingen når den har kogt.
Blandingen vil nu tykne. Tilføj citronsaft og sæt så bærblandingen til side. 
 
Smør eventuelt din tærteform gerne med fedtspray.
Nu rulles dejen ud på et melet bord – sørg for at rulle dejen, så den er lidt større end din tærteform.
Når tærteformen er dækket med dej skal hyldebær-blandingen hældes i.
Dernæst skal det sidste dej rulles ud og puttes ovenpå, ligesom du har lyst til.
Man kan for eksempel lave et flot tærtegitter ved hjælp af en gitterskærer,
Drys lidt sukker ovenpå tærten. 
Bag tærten i ca. 40 minutter indtil den er fin gylden. 
Det er en god ide at have en bageplade under tærten ved bagning, da hyldebærene gerne vil boble op over kanten af tærteformen. 
Lad tærten køle af og server den eventuelt med vanilleis eller creme fraiche.
 
God bagelyst : )