Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sådan tempererer du chokolade i mikroovnen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen bedømmelse

Det med temperering kan være svært, men det er essentielt, hvis du skal støbe dine egne chokoladeskaller i polycarbonatforme – chokoladen vil nemlig ikke slippe formen, hvis den ikke er tempereret korrekt.

Her får du en guide til temperering af chokolade ved brug af podningsmetoden i mikroovnen.

  • Total tidsforbrug: ca. 20 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Du starter med at tage 2/3 af den chokolademængde, du skal bruge og smelter den til 45°C. Det er vigtigt, at du varmer chokoladen i små intervaller og rører godt indimellem, så den ikke brænder på.
  2. Når du har ramt de 45°C, tilsætter du den sidste 1/3 af chokoladen og rører godt, så alt chokoladen bliver opløst, og du ender på arbejdstemperaturen.
  3. Når du rammer arbejdstemperaturen, er du klar til at støbe dine skaller.

Den optimale arbejdstemperatur for chokolade er således:
Mørk chokolade: 31°C
Mælkechokolade: 30°C
Hvid chokolade: 29°C

Noter

Nødvendigt udstyr:
– Mikroovn
Tempereringsskål (der tåler mikroovn)
Digitalt termometer
Dejskraber

  • Forfatter: Louise