Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fastelavnsboller med Passionsfugtcreme og chokolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 fra 1 stemmer

Passionsfrugt, hvid chokolade og en luftig og let og luftig chokolademousse – disse flødefastelavnsboller har det hele og smagene giver en himmelsk smagsoplevelse.

  • Total tidsforbrug: 1 time
  • Opskriften giver: 78 store fastelavnsboller 1x

Ingredienser

Vægt

Wienerdej:

½ portion Wiener Grunddej

Passionscreme:

 3 husblas

2,5 dl fløde

40 g Passionsfrugt Sirup

200 g hvid chokolade

Chokolademousse:

250 g piskefløde

50 g moussepulver chokolade

60 g vand

Fremgangsmåde

Wienerdejsboller:

  1. Tag din wiener grunddej, og rul den ud til en firkant på ca. 40×60 cm, med en tykkelse på ca. 5 mm.
  2. Skær nu dine fastelavnsboller ud – de kan fx måle 9×7 cm hvis det skal være store fastelavnsboller.
  3. Pensel med sammenpisket æg, og bag dem 12-15 minutter ved 225°C (almindelig ovn) il de er flotte gyldne.
  4.  Lad dem køle helt af, inden du skærer dem over på midten.

Passionsfrugtcreme:

  1. Læg husblassen i koldt vand for at blødgøre den.
  2. Opvarm fløden og passionsfrugtsirup i en lille gryde, til lige under kogepunktet.
  3. Vej den hvide chokolade af i en skål, som er stor nok til også at kunne rumme indholdet i gryden.
  4. Hæld den varme fløde og passionsfrugtsirup over den hvide chokolade, så chokoladen smelter.
  5. Tag husblas op ad vandet og læg det i en lille gryde. Smelt ved medium varme
  6. Mens du rører i passionsfrugtblandingen, tilsættes den smeltede husblas. Rør i blandingen, indtil det bliver en glat masse.
  7. Dæk nu med husholdningsfilm, helt ned på massen. Det skal nu køles helt ned i køleskabet – gerne til dagen efter.
  8. Pisk den fuldstændig afkølede passionscreme, indtil den opnår en let og luftig konsistens. Pas på ikke at piske for længe, da cremen så kan blive for bastant eller skille ad.

Chokolademousse:

  1. Pisk fløden til flødeskum.
  2. Bland moussepulveret med vand, til der ikke er flere klumper.
  3. Vend blandingen i flødeskummet og stil på køl til det skal bruges

 Samling:

  1. Cremerne overføres til hver deres sprøjtepose med tyl – fx en 1M tyl.
  2. Lav 2-3 cirkler med passioncreme yderst.
  3. Fyld midten op med chokoladecreme.
  4. Pynt eventuelt toppen af fastelavnsbollen med lidt mousse og chokoladespåner.
  • Forfatter: Michael
  • Arbejdstid: 60