Beskrivelse
Bag bløde og luftige kanelgifler fyldt med en masse lækker kanelremonce – ved blot at tilføje vand, gær og smør. Den medfølgende bageblanding inkluderer både melblanding til selve giflerne og remonceblanding til den uundværlige kanelremonce.
Kanelgifler udgør det ideelle bagværk for dem, der ønsker at stille den lille søde sult, og de er praktiske at have med på farten. Med denne bageblanding kan hele familien deltage i bagningen, og på blot ca. 1,5 time kan du nyde hjemmebagte, delikate kanelgifler.
Bageblandingen er til ca. 20 styk. Du kan bruge den til at bage enten klassiske, svampede kanelgifler eller skabe dine egne varianter som kanelsnurrer – valget er helt op til dig.
Det skal du bruge:
Dej
1 ps. Valsemøllen Kanelgifler melblanding
20 g gær
1,5 dl vand, lidt koldere end lunkent (25°C)
Remonce
1 ps. Valsemøllen Kanelgifler remonceblanding
100 g smør (stuetemperatur)
Sådan gør du:
Hæld vand i en skål, tilsæt gær og rør til gæren er opløst.
Tilsæt melblandingen, og ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellem hastighed. Lad dejen hvile i skålen i 5 minutter.
Rør med en ske remonceblandingen sammen med smør.
Vend dejen ud på bordet, drys evt. ganske lidt mel på bordet. Rul dejen til en pølse på 80 cm. Rul dejen ud til 15 cm i bredden. Fordel remoncen jævnt på dejen.
Rul dejen sammen til en rulle. Sørg for, at samlingen vender nedad. Tryk rullen flad.
Skær 20 gifler med en skarp kniv.
Placer giflerne tæt med ca. 0,5 cm mellemrum på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i 30-60 minutter et lunt sted.
Tryk giflerne lidt, så de lige akkurat rører hinanden. Pensl med et sammenpisket æg, mælk eller vand.
Bag i en forvarmet ovn ved 220°C (almindelig varme) i 8-10 minutter.
Lad giflerne køle af, og adskil dem forsigtigt.
Pakke med 475g
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.