Når man arbejder med chokolade er det især vigtigt, at chokoladen har den korrekte temperatur.  Den korrekte arbejdstemperatur for chokolade afhænger af, om man arbejder med hvid, lys eller mørk chokolade. Hvid chokolade bør have en temperatur på 29° C, mens mælkechokolade bør ligge på 30° C og mørk chokolade på 31° C.

 

Har man en korrekt tempereret chokolade opnår man bl.a. en flot blank chokolade.

 

Hos Bagebixen.dk kan man købe en professionel chokoladesmelter, som gør det lettere at opnå en korrekt tempereret chokolade. Smelteren har nemlig en termostat, hvorpå man kan indstille temperaturen – termostaten går fra 0-60° C. Chokoladesmelteren kan indeholde ca. 1,5 liter, og det er derfor også utrolig let at overtrække diverse lækkerier ved hjælp af denne. Selve chokolade-beholderen er lavet af rustfrit stål og er løst monteret, så den let kan rengøres. Det er desuden muligt at købe ekstra beholdere ved siden af, så man kan arbejde med forskellige chokolader på samme tid.