Har du nogensinde tænkt på at lave et foccacia brød i en pizzaovn? 

Det er ikke kun pizza, der kan bages i en pizzaovn! Tynd focaccia fungerer også glimrende. Servér sammen med en god hjemmelavet aioli, til tapas eller som en sandwich – denne opskrift, som er udviklet af Wilfa, kan vi helt klart anbefale.

Ingredienser:
– 2,5 dl koldt vand
– 6 g tørgær
– 400 g tipo 00 hvedemel
– 1 spsk olivenolie
– 1 1/2 tsk salt i flager
– Durumhvede til bagning 

Topping:
– ½ dl olivenolie
– 1 gren frisk rosmarin
– En håndfuld stenfri oliven
– 2-3 tsk salt i flager
– evt. lidt salatost

Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienserne undtagen saltet i en køkkenmaskine, og ælt det sammen på lav hastighed i 10 minutter.
Tilsæt saltet, og ælt i yderligere 2 minutter. Dæk skålen med folie eller et håndklæde, og lad den hæve til dobbelt størrelse – ca. 1 time.

Hæld dejen i en lille bageform/bageplade, der er smurt med olivenolie. Kom lidt olie på hænderne, og pres dejen ned i formen. Dæk formen med plastfolie, og lad den hæve, til den er dobbelt så stor.

Forvarm pizzaovnen i mindst 15 minutter, så stenpladen er god og varm. Læg rigeligt med durumhvede på bordet, og vend dejen ud i melet. Hæld olie over dejen, og stik fingrene ned i dejen for at lave fordybninger over det hele. Stik frisk rosmarin og oliven ned i dejen – evt. også lidt salatost.

Læg pizzaspaden under dejen, og løft den ind i ovnen. Sænk varmen til medium-lav, og bag i 1 minut eller mindre.
Tag focacciaen ud af ovnen, vend den 180 grader på spaden, og sæt brødet tilbage i ovnen. Fortsæt med at bage, og vend det med jævne mellemrum – til brødet er gyldent og giver en hul lyd, når man banker på det. Lad det afkøle på en rist.

Velbekomme😍