Ingredienser
Iblødsætning:
- 450 g Skårne rugkerner
- 230 g Solsikkekerner
- 170 g Hørfrø
- 90 g Rugbrød Basis
- 670 g Vand
Iblødsætning i alt 1610 g
Ovennævnte iblødsættes dagen før.
Rugbrødsdej:
- 180 g Rugbrød basis
- 170 g Rugmel
- 10 g Tørgær
- 220 g Vand
- 100 g Callebaut 811 chokolade
- 100 g Nødder eller tørrede tranebær – f.eks. hakkede mandler
- + Drys til at vende dem i – f.eks. sesamfrø
Dejvægt i alt 2390 g
Fremgangsmåde
- Dagen før du skal bage rug snacks, skal du starte med din ”iblødsætning”. Alle ingredienserne til iblødsætningen blandes i en skål med en ske. Ved at gøre dette dagen før, kan kernerne nå at suge væsken så de bliver saftige og bløde.
- Kom alle ingredienser til rugbrødsdejen og din iblødsætning fra i går, i en røremaskine med en k-spade eller spatel.
- Ælt nu ved lav hastighed i 20 minutter.
- Den ønskede dejtemperatur for dette brød er 28-30°C.
Se hvordan du opnår den korrekte dejtemperatur lige HER. - Lad nu dejen hvile i 30 minutter. Herefter, æltes igen i 1 minut ved lav hastighed.
- Vej dejen af – form små kugler/boller af 75 g.
- Rul eller drys dine rug snacks med mandelflager, sesamfrø, solsikkekerner eller lignende.
- Nu skal dine snacks hæve, gerne i et hæveskab – i ca. 20 minutter.
- Tænd din ovn på 230°C varmluft, dette kan gøres mens dine snacks hæver.
- Når ovnen er varm og dine rug snacks er hævet færdigt, sættes de i ovnen og der skrues straks ned til 175°C.
- Dine snacks skal bage i ca. 15 minutter indtil de har en kernetemperatur på ca. 96°C.
- De færdigbagte snacks sættes til afkøling på en rist.
- Arbejdstid: 90 min.
- Tilberedning: 15 min.