Fremgangsmåde
Sådan gør du – Honningkagehus
- Honning, rørsukker og smør koges til en flydende masse.
- Massen afkøles til den er lun.
- Opløs potasken i lidt vand.
- Mel blandes godt sammen med de forskellige krydderier.
- Den flydende masse æltes nu godt sammen med melblandingen.
- Honningkagedejen skal nu hvile natten over i en plastikpose i køleskabet.
- Honningkagedejen rulles nu i en tykkelse på ca. ½ cm. Huset stikkes ud ved hjælp af udstikkersættet.
- De forskellige stykker bages i ovnen ved 200° C i 12-18 min.
Sådan gør du – Sprøjteglasur
- Sigt flormelis, tilsæt æggehvider og evt. pastafarve.
- Rør massen glat.
- Glasuren bør være forholdsvis tyk for at kunne holde sammen på huset.
Sådan gør du – Samling
- De forskellige hus-stykker limes sammen med glasur, så man til sidst får et honningkagehus.
- Lad glasuren tørre godt, før der flyttes på huset.
- Pynt nu huset med glasur, alverdens slik og krymmel.

