Ingredienser
Dejen
Krydderiblanding
- 5 g stødt nellike
- 15 g stødt kanel
- 40 g pomeransskal
- evt. 50 g smuttede og hakkede mandler
Fremgangsmåde
- Sukker, sirup og smør smeltes i en gryde under omrøring, til det bobler i kanten.
- Potaske udrøres i en smule koldt vand og tilsættes massen i gryden.
- Mens blandingen køler af røres de øvrige ingredienser sammen.
- Melblandingen æltes i når sukker/sirup/smør massen er håndvarm, og der æltes til man har en ensartet masse.
Brunkager
- Følg først trin 1-4.
- Tril nogle lange stænger med en diameter på ca. 5 cm, og pak dem ind i husholdningsfilm. Lægges i køleskabet til næste dag.
- Skær tynde skiver af stængerne og bag dem ved 180°C i ca. 7-8 minutter til de er gyldenbrune.
Brunkagemænd og -damer
- Følg først trin 1-4.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm og kom i køleskabet til næste dag.
- Tag evt. dejen ud et par timer før, den skal bruges, da den ellers er for hård til at rulle.
- Rul dejen tyndt ud.
- Brug udstikkere til at stikke små brunkagemænd og -damer ud, og bag dem ved 180°C i ca. 7-8 minutter.
- Når de er afkølet kan de pyntes med en glasur.