Ingredienser
Wienerdej:
½ portion Wiener Grunddej
Fyld:
250 g piskefløde
200 g Vaniljecreme Mix
500 ml vand
150 g hindbærmarmelade
Glasur til toppen
Fremgangsmåde
Wienerdejsboller:
- Tag din wiener grunddej, og rul den ud til en firkant på ca. 40×60 cm, med en tykkelse på ca. 5 mm.
- Skær nu dine fastelavnsboller ud – de kan fx måle 9×7 cm hvis det skal være store fastelavnsboller.
- Pensel med sammenpisket æg, og bag dem 12-15 minutter ved 225°C (almindelig ovn) il de er flotte gyldne.
- Lad dem køle helt af, inden du skærer dem over på midten.
Fyld:
- Vand og vaniljecreme mix piskes sammen i ca. 5 minutter. Lad den herefter hvile i køleskabet til den skal bruges.
- Fløden piskes til flødeskum, og overføres til en sprøjtepose med en stjernetyl – fx 1M tyllen.
Samling:
- Smør en skefuld hindbærmarmelade på underbollen.
- Lav 2-3 cirkler med flødeskum yderst.
- Fyld midten op med vaniljecreme.
- Arbejdstid: 30