Gratis fragt til pakkeshop på alle ordre over 600,00 - ellers kun 39,95

Super kundeservice

Sikker betaling

Hurtig levering

Bageenzymer

Bageenzymer – Mirakelmiddel til dit brød

Er du vild med at bage og vil du gerne bage brød der er mere luftigt og holder længere end normalt? Så anbefaler vi at du overvejer at tilsætte bageenzymer til dit bagværk. Her vil vi forklare lidt om hvad bageenzymer er, og hvordan du kan bruge dem til at bage endnu mere lækkert brød, end du gør i forvejen.

Viser alle 6 resultater

  • Bage Enzym, 500g

    Bageenzymer giver dig brød og rundstykker som hos bageren! Ved...
    Pris: Kr.89,95
    Lagerbeholdning:1988
  • Bage Enzym, 150g

    Bageenzymer giver dig brød og rundstykker som hos bageren! Ved...
    Pris: Kr.39,95
    Lagerbeholdning:1283
  • Bage Enzym, 1kg

    Bageenzymer giver dig brød og rundstykker som hos bageren! Ved...
    Pris: Kr.149,95
    Lagerbeholdning:994
  • Bløddejs Enzymer, 500g

    Bagehjælpemiddel med egenskaber som “tvebak gelé”. Med Bagerens Bløddejs Enzymer...
    Pris: Kr.89,95
    Lagerbeholdning:63
  • Bake Off Enzymer, 300g

    Disse bakeoff enzymer egner sig fremragende til brød der kun...
    Pris: Kr.49,95
    Lagerbeholdning:39
  • Bage Enzym, 5kg

    Storkøb med 10 x 500g Bageenzymer giver dig brød og...
    Pris: Kr.599,95
    Lagerbeholdning:198

Viser alle 6 resultater

Bageenzymer? Hvad er det? 

Lyder fordelene ved bageenzymer godt i dine ører, men er du ikke helt sikker på hvad bageenzymer egentlig er? Bare rolig, vi guider dig her. 

Bageenzymer er naturligt forekommende proteiner, som forbedrer dit brøds bageegenskaber betydeligt. Faktisk forekommer disse enzymer naturligt i mange typer hvedemel, men ved at tilsætte lidt ekstra i din dej, giver du dit brød et ekstra kick af luftighed og sprød skorpe - nøjagtig som hvis du købte brød hos bageren. Udover mere luftighed og længere holdbarhed har bageenzymer en lang række andre fordele for dit brød. Disse er blandt andet: 

  • Sprødere skorpe
  • Bedre hæveevne
  • Bedre krumme
  • Dejen binder væsken bedre, hvis du tilsætter bageenzymer

Bageenzymer indeholder oftest følgende ingredienser: 

  • Enzymer
  • Emulgator E472e
  • Askorbinsyre
  • Modificerede mikroorganismer

For en god ordens skyld, vil vi  lige gennemgå hvad de enkelte ingredienser er. 

Enzymer: Enzymer er et andet ord for proteiner. Enzymer findes allerede naturligt i kornets kim, f.eks. i form af gluten. Vi ved at gluten er det protein, som giver dejen hæveevne, og gør dejen elastisk. Derfor vil dit brød få ekstra af netop de kvaliteter, når du tilsætter enzy,er i din dej. 

Emulgator E472e: Der findes mange indviklede forklaringer på hvad en emulgator er. Kort fortalt kan emulgatorer binde olie og vand sammen til én blanding - det foretager en emulsion. Det er normalt ikke muligt at blande olie og vand. Når du tilsætter emulgatorer i din dej, vil de blandt andet få smørret til at blande sig bedre med de resterende våde ingredienser i dejen. Netop emulgatoren E472e virker særligt godt, når den blandes med hvedegluten. Derfor bruges den tit i bagværk som brød og pasta. 

Askorbinsyre: Askorbinsyre har mange funktioner. Det er et antioxidant, som ofte bruges som konserveringsmiddel. Askorbinsyre kan blandt andet bruges til at forhindre at udskåret frugt bliver brunt, men det kan også bruges til at regulere surhedsgraden i diverse fødevarer. 

Modificerede mikroorganismer: Mikroorganismer findes overalt. De findes blandt andet naturligt i vores fordøjelsessystem, hvor de hjælper med at nedbryde maden så kroppen kan optage næringsstofferne.
Modificerede mikroorganismer dyrkes i laboratorier, for at sikre at de altid er ensartede. Det er ikke altid så let at styre, når mikroorganismerne dannes naturligt. De mikroorganismer som findes i bageenzymer fremmer særligt gærvæksten i dejen, som gør at den hæver bedre og bliver mere luftig. 

Hvordan bruger jeg bageenzymer? 

Du kan bruge bageenzymer i alle typer brød. Du skal blot tilsætte dem i melet inden de våde ingredienser tilsættes. Som regel skal du bruge 1-2% bageenzym i forhold til mængden af hvedemel i din dej. Du kan altså bruge helt op til 20 gram bageenzymer til et kilo hvedemel. Du kan hverken se, smage eller lugte bageenzymerne i dit brød. De er helt neutrale. Desuden er der slet ingen bageenzymer tilbage i dit brød, når det er bagt. Det skyldes at bageenzymer kun er aktive, når brødet bages. Derefter forsvinder de helt.
Resultatet er til at tage og føle på. Dit brød bliver lige så let og luftigt, som det du køber hos bageren, og det holder sig friskt i længere tid. Det betyder at du rent faktisk kan nå at spise dit brød, før det bliver tørt og kedeligt. 

Startpakke med bageenzymer

Det kan være en lille smule skræmmende, når du skal udvide din bagepraksis med nye ingredienser. Derfor kan du købe vores startpakke til rundstykker, hvor der også følger bageenzymer med. På den måde, kan du prøve at bage som bageren henne på hjørnet hjemme i dit eget køkken, med en masse professionelt udstyr, men med vejledning. Du behøver altså ikke at kaste dig hovedkulds ud i bagning med bageenzymer lige med det samme. 

Hos Bagebixen har vi flere forskellige størrelser på vores bøtter med bageenzymer. Du kan således købe en bøtte med 150 g, 500 g og et kilo alt afhængig af hvor meget du bruger bageenzymer i din bagning. 

 

FÅ EN E-MAIL NÅR VAREN ER PÅ LAGER IGEN! Vi giver dig besked når dette produkt kommer på lager igen. Vi sender dig en email på den adresse som du skriver nedenfor.
Email Antal Vi deler ikke din adresse med nogen andre, men du giver tilladelse til at vi må sende dig emailen med besked om at produktet er tilbage på lager.