Print

Porter Rugbrød

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen bedømmelse

Vægt

Ingredienser

Følgende røres sammen dagen før:

450g Skårne rugkerner

50g Rugbrødssur

100g Porter øl

25g Salt

20g Maltmel

5g Gær (frisk – eller 1g tørgær)

370g Vand

På dagen:

730g Rugmel

10g Gær (frisk – eller 2g tørgær)

475g Vand

Lækkert og saftigt Porter rugbrød – perfekt til middagsbordet, jule- eller påskefrokosten.

  • Opskriften giver: 2 rugbrød på hver 1.100 g 1x

Fremgangsmåde

Ovenstående blandes med iblødsætningen og røres 15minutter ved lav hastighed. Herefter skal dejtemperaturen optimalt være ca. 30°C. Lad nu dejen hæve i 30 minutter.

Del dejen i to, og læg den i forme. Lad den efterhæve 45 minutter – gerne lunt og eventuelt med damp.

I en 250°C forvarmet ovn stilles begge brød ind – skru straks ned på 180°C. Har du mulighed for dampskud når de sættes ind er der en fordel. Bages nu ca. 45 minutter – eller indtil kernetemperaturen er 96°C.

  • Forfatter: Jesper Meilandt-Husted
FÅ EN E-MAIL NÅR VAREN ER PÅ LAGER IGEN! Vi giver dig besked når dette produkt kommer på lager igen. Vi sender dig en email på den adresse som du skriver nedenfor.
Email Antal Vi deler ikke din adresse med nogen andre, men du giver tilladelse til at vi må sende dig emailen med besked om at produktet er tilbage på lager.