Ingredienser
- 200g Lübecker Marcipan
- 100g Valrhona Feves Guanaja 70%
- Et par dråber appelsin aroma
- Revet skal af 1 økologisk appelsin (til pynt)
- Evt. en smule orange pastafarve.
Udstyr, der er godt at have:
Fremgangsmåde
Marcipan:
- Ælt marcipanen med et par dråber appelsin aroma – tilsæt mere efter smag.
- Tilsæt evt. en smule orange pastafarve.
- Når smagen er, som du ønsker den, ruller du den ud til en tykkelse på ca. 1 cm.
- Skær den herefter i små stykker og tril til kugler.
Chokolade:
- Hak chokoladen fint og smelt den i mikroovnen i korte intervaller af ca. 10-15 sekunder, mens du rører med en dejskraber ind i mellem hver opvarmning.
OBS: Pas på at chokoladen ikke bliver for varm – helst ikke over 31°C. Tjek med et termometer.
Overtræk og Pyntning:
- Dyp marcipankuglerne i den smeltede mørke chokolade. Sørg for, at de er helt dækket til. Sæt til at dryppe af på en finmasket rist eller placer på et stykke bagepapir.
- Riv appelsinskal henover, mens chokoladen stadig er blød, så det sætter sig fast.
- Lad konfekten hvile et køligt sted (ikke i køleskab, da det kan give kondens).
- Når chokoladen er helt stivnet, er det klar til servering eller de kan opbevares i en tætlukket beholder ved stuetemperatur.
Velbekomme! 🙂
Noter
TIPS:
- Du kan tilsætte lidt finthakkede nødder eller kandiseret appelsinskal i marcipanen for ekstra tekstur og smag.
- Lav små portioner først for at eksperimentere med balancen mellem aroma og chokolade.