Bagt med Bage Enzymer og Hvedesur
Beskrivelse:
Denne opskrift giver 12 lækre rundstykker, som du kender dem fra bageren! Hemmeligheden er Bage Enzymer samt Hvedesur, som tilsammen giver luftigt brød med sprød skorpe og krumme.
Det skal du bruge:
•    3 dl vand, håndvarmt
•    500g hvedemel
•    5g tørgær
•    10g Bage Enzymer
•    10g Hvedesur
•    10g salt
•    Birkes
Fremgangsmåde:
Alle ingredienserne blandes, og æltes først 5 minutter ved lavt tempo – gerne i en røremaskine – herefter 5 minutter ved højt tempo.
Rundstykker vejes af med en vægt på ca. 70g pr. stk., og formes som boller.
Pensel med vand og dyp rundstykkerne i enten hvid- eller blå birkes, sesam eller hvad du nu har lyst til. Sættes på en plade – gerne en hulplade/hul bageplade da det fordeler varme og damp bedre.
På et lunt og gerne fugtigt sted skal rundstykkerne hæve i 45 minutter.
Stil en tom bradepande i bunden af din ovn – medmindre den har dampfunktion. Tænd ovnen på varmluft og 250°C. Når ovnen er varm sættes pladen i ovnen. Hæld en kop vand i den varme bradepande i bunden af ovnen. Luk ovnlågen og skru ned på 210°C  – stadig varmluft. Bages i ca. 18 minutter, eller til rundstykkerne er flotte gyldne.
Tip: Rundstykkerne kan bages lidt mindre af og fryses ned til en anden dag. Du kan også genvarme rundstykker dagen efter de er bagt – lige efter de er afkølede skal de i en lukket frysepose. Når de skal varmes igen, skal de lige en tur under den kolde hane, og så have ca. 5 minutter i en forvarmet ovn ved 200°C varmluft. Men brød smager naturligvis bedst på dagen 🙂
– God fornøjelse og velbekomme 🙂